Yılda 40 bin kilometre yol katederek Nevşehir genelindeki tüm okulları ziyaret eden tek sendika olan Türk Eğitim-Sen, bu yıl da okulların açılmasıyla birlikte Nevşehir'i karış karış gezmeye devam ediyor.
 
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin gerek 15 Temmuz Kalkışması sonrasında gösterdiği duruş, gerek açığa alınan öğretmenler arasındaki masum olan öğretmenlerin en kısa zamanda göreve döndürülmesi konusundaki yoğun uğraşları, gerek sendika yöneticilerinin çalışmaları gerekse de Şube Başkanı Mustafa Uğur'un Nevşehir'de gündem oluşturan çıkışlarını takdir eden eğitimciler sendikal tercihlerini Türk Eğitim-Sen'den yana kullanıyorlar.
 
Eylül ayının son haftasına yedi üye kaydı yaparak başlayan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi adına bir değerlendirme yapan Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Yıllardır sendikacılığın sıcak koltuklarda oturularak yapılmayacağını ifade ediyoruz. Sendikacılık yapacaksak eğitimci arkadaşlarımızla iç içe olmalı, onların sorunlarını dinlemeli ve çözüm üretmeli, onların sevinçleri ile mutlu olmalı onların üzüntülerini paylaşmalıyız. Bu doğrultuda hafta içi her gün ilk teneffüs zilinden son teneffüs zilinin duyulduğu saate kadar okullardayız. Sendikamızın gayret ve çabalarını gören eğitim çalışanlarının bu eğitim/öğretim yılında da sendikamıza desteğini görmek, üye sayımızın artması adına yeni üye kayıtları ile karşılaşmak bizleri gururlandırmaktadır. Sendikamıza destek sağlayan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Mustafa Uğur'un gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinde yanında her gün farklı bir yönetim kurulu üyesi bulunarak eğitimcilere sendikal bilgiler aktarmaya devam ediyor.