Nevşehir’de birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak Finansal Okuryazarlık eğitimi verildi. Eğitimde öğrencilere paranın nasıl harcanacağı, ihtiyaç olmayan eşyaların alınmaması gerektiği ve bütçe yapma konusunda bilgiler verildi. Projeyle çocukların finansal okuryazarlık bilinç düzeyi gelişmiş bireyler olarak topluma kazandırılması hedefleniyor.

Er Motor ve TEB Bankası işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim, TEB Bankası Bireysel Müşteri Hizmetleri Sorumlusu Feray Kemikkıran tarafından verildi.

Birinci sınıf öğrencilerine yönelik eğitimi veren Kemikkıran, 23 Nisan çocuk bayramı dolayısıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını, banka olarak sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem verdiklerini dile getirdi.

Öğrencilerin ülkemizin geleceği olduğunu kaydeden Kemikkıran “ onlara paranın nasıl harcanacağı, ihtiyacımız olmayan eşyaların alınmaması gerektiği ve bütçe yapmaları konusundan bahsettik. Gördüm ki, birinci sınıf olmalarına rağmen öğretmenleri bir çok konuda çocuklarımıza bilgi vermiş. Bundan mutluluk duydum. Para yönetimi eğitimi çocuklara mümkün olduğu kadar erken yaşlarda, özellikle 5-6 yaştan itibaren başlanmalıdır. Bu da düzenli olarak harçlık vererek olur. Bu harçlığın nasıl harcanacağı konusunda doğru mesajlar vermek, harcama planı yaptırmak ve harçlıklarından tasarruf için düzenli olarak pay ayırmaya özendirmek gerekmektedir. Gerektiğinde, anne babalar çocuklarına ek para kazanma fırsatları da sunabilirler ya da çocuklarının çok arzuladıkları bir şeye borç para vererek sahip olmalarını sağlayabilirler. Eğer çocuğa harçlık verilmezse anne ve babalar onların ne satın alacaklarına ve ne yapacaklarına kendileri karar vermiş olurlar. Dolayısıyla da, çocuklarının paralarını onlar için yönetmiş olurlar. Eğer çocuklara harçlık verilirse, çocuklar harcamalarını planlamayı öğrenir. Sınırlı kaynağını ihtiyacı olduğunda ve yerinde kullanmayı öğrenerek doğru satın alma kararı vermeyi öğrenir. Satın alacağını tam değeri ile almayı öğrenir" dedi.

Eğitim programı hatıra fotoğrafı çektirilerek sona erdi.