Nevşehir'de Bugün, 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılının birinci dönemini 343 okulumuzda 3 bin 855 öğretmenimizin rehberliğinde, eğitim öğretim gören 55 bin 972 öğrencimiz karnesini alarak tatile girdiler.

Vali Aktaş, Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu...

Törende; Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve ilgili okul müdürleri hazır bulundu.

Karne Dağıtım Törenine; Vali İlhami Aktaş, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ile birlikte velileri de katıldı.

Öğrencilere karnelerini sınıflarında veren Vali Aktaş; “Karnenizdeki notlarınız ne olursa olsun, umudunuzu, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak, iyi bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum. Yarıyıl tatilini eksikliklerinizi tamamlayacağınız, faydalı bilgiler öğreneceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirin” dedi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Aktaş, onlarla sohbet ederek hatıra fotoğraf da çekindi.

Daha sonra okul idaresine geçerek, yetkililerden okulların durumu hakkında bilgiler alan Vali Aktaş; “2018-2019 Eğitim Öğretim yılının 1. Döneminde büyük emek sarf eden eğitim camiamızın,  öğretmenlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin huzur dolu bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Tatili İçin yayınladığı mesajında şunları fade etti;

Bugün, 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılının birinci dönemini 343 okulumuzda 3.855 öğretmenimizin rehberliğinde, eğitim öğretim gören 55.972 öğrencimiz karnesini alarak tatile girecektir. 

        Değerli Velilerimiz,

        Öğrencilerimizin karne notları sadece öğrencilerin durumunu değil, hepimizin eğitimdeki çabalarının göstergesidir.  Öğrencilerimizin karnelerinde mutlu olacağımız sonuçlarla karşılaşabileceğimiz gibi, bizi üzen istemediğimiz sonuçlar öğrencilerimizin tamamen başarılı ya da başarısız olduğunun bir göstergesi değildir. Eksikliklerinin nerede olduğunu görmemizi sağlayan bir araçtır. Bu durumda çocuğu azarlamak, ona kızmak yerine neler yapılabileceği konusunda ona destek olmak, hoşgörü, sevgi ve sabırla yaklaşarak başarılı olabileceği konusunda onu cesaretlendirmek gerekmektedir. Yarıyıl tatilinde çocuklarımızın ders çalışmaya zorlanmasından ziyade sabrını, azmini ve dirayetini geliştirici , aile bağlarımızı güçlendiren doğa etkinlikleri yapmaları faydalı olacaktır.

        Sevgili Öğrenciler,

        Hayatımızı anlamlı kılan Siz sevgili öğrencilerimizi gayretinizden ve çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum. Sizlerle birlikte yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. Sizler bizim için çok önemlisiniz, değerlisiniz. Çünkü geleceğimiz sizinle şekillenecek. Sizler sayesinde başarıya ulaşmış olacağız. Önemli olan mutlu, erdemli ve değerleriyle bütünleşmiş bireyler olarak kendinizi yetiştirebilmenizdir. Bu duygu ve düşüncelerle akranlarınız ve ailenizle bir arada ekranlardan uzak vaktinizi iyi değerlendirmenizi öneriyorum.

        Kıymetli Meslektaşlarım,

        Ülkemizin geleceğinin şekillendirecek mutlu bireyler yetiştirme yolunda sabır, emek, samimiyet ve fedakârlık isteyen eğitim öğretim sürecinde özveriyle çalışarak geldiğimiz bu dönemin sonunda sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Sizler; Geleceğin liderleri öğrencilerimize ufuk açan, yol göstererek aydınlatansınız.Sizlere emanet edilen geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin; sosyal, zihinsel ve ruhsal yönleriyle gelişmelerine sağladığınız katkılar her şeyden önemli ve değerlidir. Sizlerin ifa ettiğiniz kutsal görevinizle büyük ve güçlü Türkiye’nin kutlu ilerleyişinde çok önemli bir yere sahipsiniz. 

        Bu duygu ve düşüncelerle Medeniyetler Diyarı İlimizde bir eğitim öğretim döneminin daha sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanmasında bizlere her zaman büyük katkı sağlayan başta Nevşehir Valimiz olmak üzere tüm yerel yöneticilerimize, kurum ve kuruluşlara, basın mensuplarımıza,  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine, okul müdürü ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize, eğitim personelimize teşekkür ediyorum.