24 Haziran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği millet kıraathaneleri muhalefet partisi tarafından bir eleştiri malzemesi haline getirilmiş olsa da Nevşehirli vatandaşlardan tam not aldı.

Nevşehir'de geçtiğimiz günlerde hizmete gire Millet kıraathanesi hakkında görüşlerini bildiren vatandaşlarımız "Gençlerimizin ve hemşehrilerimizin vakitlerini güzel bir şekilde geçirecekleri bu ortamın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Nevşehir Valiliği bünyesinde hizmet veren İl Halk Kütüphanesi binasının içerisine açılan Millet Kıraathanesi interneti, kitapları dergisi çayı ve çorbası ile haftanın yedi günü 24 saat halkın hizmetine devam ediyor. Bu şekilde kahvehanelerde geçirilen boş zaman yerine dolu dolu sohbet bilgi paylaşımı ve kitap okuyarak zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmiş oluyorlar.

Konu hakkında açıklamada bulunan Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici ; "Nevşehir Halkımızın Millet Kıraathanesine ciddi bir teveccüh var. İhtiyarı ve genç neslin bir arada bulunup muhabbet edecekleri aralarındaki kuşak farkını minimuma indirip daha bütün bir hale geleceğimiz , tek millet,  tek bayrak,tek vatan , tek devlet olmaya daha da yaklaştıran bu önemli proje Nevşehir’de hayat bulmuştur. " dedi.