NEVŞEHİR(MHA) 2016 yılının ilk basın açıklamasını yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 2015 yılı sendikal verileri ile ilgili çeşitli bilgiler paylaştı.

2015 yılında Nevşehir ili genelindeki toplam 393 okul ve kurumu ziyaret eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi Başkanı Mustafa Uğur ve yönetim kurulu üyelerimiz Nevşehir'in güncel eğitim raporunu çıkaran tek kurum olma özelliğini 2015 yılında da korudu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 2015 yılında Acıgöl İnallı İlkokulu'nda öğrencilere Türk bayrağı ve çikolata dağıtarak kutladıklarını belirten Mustafa Uğur, Anneler Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, vadi yürüyüşü, ve kültürel gezilere yer vererek sendikacılığın sadece mali hakları savunan bir sivil toplum kuruluğu olmadığını vurguladıklarını belirtti.

2015 yılı üye istatistikleri konusunda da kısa bilgiler veren Şube Başkanı Mustafa Uğur; "2015 yılında 54 üyemiz il dışına tayin olup giderken, 7 üyemiz emekli olmuş, 2 üyemiz ise hakkın rahmetine kavuşarak aramızdan ayrılmıştır" dedi.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi resmi web sitesi olan www.nevtes.org hakkında da bilgiler veren Uğur, sitenin 2015 yılında her ay ortalama 1 milyon 348 bin 915 kişi tarafından görüntülendiğini, toplamda 4562 haber yapıldığını belirterek eğitimcinin sesi olan tek sitenin www.nevtes.org olduğunun altını çizdi.