Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin Merkez Kütüphanesinde gerçekleştirilen açılışa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Nevşehir İl Halk Kütüphane Müdürü Atalay Tutar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Kadriye Balta, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve davetliler katıldı.

Gelişen basılı ve elektronik arşivi ile binlerce kullanıcıya aynı anda hizmet veren Merkez Kütüphane içerisinde; Engelsiz Kütüphane Birimi, Hacı Bektaş-ı Veli ve Kapadokya Konu Kütüphanesi Birimi, Yayın Satış Birimi, 7/24 Okuma Salonu, Fen Bilimleri Okuma Salonu, Sosyal Bilimler Okuma Salonu, Bireysel ve Grup Çalışma Odaları, Nadir Eserler Salonu, Kendi Bilgisayarıyla çalışma salonu, İnternet Salonu, Seminer Salonları, Süreli Yayınlar Salonu, Görsel - İşitsel Materyaller Salonu, Konferans Salonu bulunduruyor.

10 bin m2 alan üzerinde 5 kattan oluşan ve aynı anda 779 kişilik kullanıcıya hizmet verebilecek kapasiteye sahip Merkez Kütüphane hizmet birimlerinin açılışını katılımcılar ile gerçekleştiren Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kütüphane birimlerini gezerek bilgi aldı.