NEVÜ Gıda Kulübü tarafından Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş,  Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oktay Erdoğan ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Tarım Kulübü Başkanı Oğuz Can yaptı. Can, “Tarım Kulübü olarak konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olan bir meslektaşımız ile siz değerli öğrenci arkadaşları buluşturarak bilgi eksikliğimizi gidermeyi ve kendimize bir yön belirlemeyi hedefledik. Kıymetli zamanlarını ayırarak bugün bizlerle olan sayın İlker Aydın’a davetimizi kırmayarak aramızda bulunmasından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yoğurt ve kaşar üretimi aşamasında dikkat edilecek hususlar, bunların üretiminde görülen bozukların giderilmesinde uygulanan metotlara dair bilgi veren Gıda Mühendisi İlker Aydın, yoğurdun bize has bir ürün olduğunu ancak bu ürünü Yunanlıların sahiplendiğini ifade etti. Dünyada farklı isimlerde peynir üretiminin gerçekleştirildiğini ifade eden Aydın, bizim Doğu Anadolu bölgemize ait bir ürün olduğunu belirterek bu ürünlere özellikle sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
Aydın’ın konuşmalarının ardından katılımcıların sorularını cevaplamasıyla devam eden konferans, kendisine Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş’ın teşekkür belgesi,  Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oktay Erdoğan’ın da plaket takdimiyle son buldu.