Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü arasında lisansüstü eğitim-öğretim işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversite Rektörlük makamında gerçekleştirilen iş birliği protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe ve İl Göç İdaresi Yönetim ve Destek Hizmetleri Çalışma Grubu Başkanı Cihan Kurnuç katıldı.

NEVÜ ve İl Göç İdaresi arasında ortaklaşa gerçekleştirilecek çalışmaları kapsayan işbirliği protokolünün hayırlı olmasını dileyen Rektör Bağlı ve İl Göç İdaresi Müdürü Taşçı protokolü birlikte imzaladı.

İmzalanan işbirliği protokolü ile; Nevşehir İlinde göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamakla görevli olan Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü personelinin lisansüstü eğitim-öğretimine yönelik olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin lisansüstü eğitim-öğretim enstitülerinde tezli/tezsiz yüksek lisans ve doktora kapsamlarının düzenlenmesi ile Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğünün kurumsal kapasitesi ve insan kaynağı potansiyelinin geliştirilmesi katkı sağlanacak.

Ayrıca protokol çerçevesinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yapılmakta olan akademik çalışmalarda Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğünde bulunan istatistiksel verilerden ve İl Müdürlüğü personelinin mesleki birikiminden faydalanılması, Nevşehir’de ikamet etmekte olan düzenli (İkamet izni sahibi) ve düzensiz (Geçici koruma ve uluslararası koruma kapsamındaki) göçmenlere yönelik çalışmalarda Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğünün desteğini sağlamak amaçlanıyor.