Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesinin kurucu Rektörü olarak uzun yıllar rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Filiz Kılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Kılıç mesajında şunları ifade etti;Evet, ne kadar neşe dolsak ne kadar gururlansak az! Bugün Ata’mızın çocuklarımıza bayram olarak armağan ettiği anlamlı günün 100. Yıldönümü! Dünyada hiçbir milletin çocuklarına bir gün bayram olarak hediye edilmemiştir. Türk milletinin aziz çocukları, ne kadar övünseniz, ne kadar sevinseniz az!
23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği gün! Büyük Millet Meclisi’nden tüm dünyaya “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” diye haykırıldığı gün!
23 Nisan’ın 100. yıldönümünü kutlamak da ayrı bir övünç kaynağı. Korona salgını sebebiyle evlerimizde kalmaya devam ettiğimiz bir güne denk gelmesi bizleri üzmesin. Evlerimizde çocuklarımıza bugünün önemini anlatarak, bu konuda yazılmış yazıları, şiirleri okuyarak, bu günü ifade eden resimler yaptırarak, şarkılar söyleterek… evlerimizi, bahçelerimizi bayraklarla süsleyerek ve en önemlisi tek bir yürek olarak birlik beraberlik içinde daha nice yüzyıllara kararlılıkla yürüdüğümüzü hissederek ve hissettirerek geçirmek de anlamlı kutlama olacaktır.
İnşallah bu zor günler en kısa sürede geçtikten sonra çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle bütün millet olarak bir araya gelerek coşku içerisinde 100. yılımızı tekrar tekrar kutlayacağız. Millet olarak asla yılgınlık ve ümitsizliğe kapılmayacağız. Çocuklarımızın geleceği için durmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz…
Ata’mızın şu sözünü hiç unutmayalım: "Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir.”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun!