Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi içeresinde hizmet veren Merkez Kütüphanede hayata geçen yenilikler herkesi kendine hayran bırakıyor.
Kütüphanemizin yeni uygulamaya koyduğu bilgilendirme kioskları sayesinde daha hızlı ve erişim kolaylığı sağlanan uygulamalar kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Kullanıcılar kütüphane hizmetlerinden anlık haberdar olup, üniversitemizin yayınlarını, deneme ve abone veritabanları ile yeni gelen yayınlar gibi yenilikleri anında takip edebiliyor.
Katalog tarama kiosku ile ister dokunmatik, ister klavye kullanarak kütüphanemizin arşivinde arama yapılabiliyor ve aynı zamanda kullanılmak istenen kaynağın yerini otomatik olarak fişe yazdırmak suretiyle kolaylıkla bulunabiliyor.  
Kütüphanemizde ödünç almak istenen kaynağı ‘otomatik kitap ödünç-iade’ (SelfCehck) cihazı ile herhangi bir görevli personelden yardım almadan ödünç alınabiliyor ve iade edilebiliyor. Aynı zamanda otomatik kitap ödünç-iade (SelfCehck) cihazı platformunun tek butonla yükselip alçalma olanağı ise engelli kullanıcılarımız açısından da büyük önem taşıyor.
Başka bir teknolojik uygulama ile ödünç alınan kitaplar, ‘kitap sterilizasyon cihazları’ (tekli ve çoklu)  ile 1 dakikada görünmeyen bakteri ve mikroplardan temizleniyor. Sterilize olan kitapları başka kullanıcılarımız gönül rahatlığı okuyabiliyor.
Ayrıca kütüphanemizin 7/24 açık okuma salonunu günün her saatinde akıllı kart sistemi ile kullanılabiliyor ve bu salondaki otomatik kitap iade cihazı ile de ödünç alınan kaynak geciktirmeden günün ilerleyen saatlerinde dahi kütüphane sistemine teslim edilebiliyor.