Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2019-2020 akademik yılı mezuniyet töreni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde sınırlı sayıdaki katılımcıyla gerçekleştirildi. Mezun olan tüm öğrenciler adına sadece dereceye giren lisans ve ön lisans program öğrencilerinin ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle birlikte NEVÜ, 3115 öğrenciyi mezun etmenin haklı gururunu yaşadı.

Rektör Aktekin Dereceye Giren Öğrencileri Makamında Ağırladı

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında üniversiteyi dereceyle bitiren lisans, ön lisans öğrencileri ve aileleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Kendileriyle birlikte yemek yiyerek bir süre sohbet eden Rektör Aktekin, daha sonra kendilerini makamında ağırladı.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenen 2019-2020 akademik yılı sembolik mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, sınırlı sayıda üniversite personeli, üniversite genelinde lisans ve ön lisans programlarında dereceye giren öğrenciler ile aileleri katıldı.

Mezun Olan Arkadaşları Adına Heyecan ve Mutluluğunu Paylaştı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninde tüm mezun olan öğrenciler adına NEVÜ lisans programı birincisi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi İlknur Şimşek bir konuşma yaptı.

Şimşek, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü benim yalnızca akademik anlamda bilgi edindiğim bir alan değildi. Farkındalığımın, hayata bakışımın, kişiliğimin tekrar yoğrulduğu bir alandı. Beni dinç kılan, hayata karşı direncimi kuvvetlendiren bölümümden ayrılıyor olmanın burukluğunu da taşıyorum. Buradan gelecekte üniversite okuyacak öğrenci kardeşlerime de severek ve isteyerek okuyacakları bölümleri seçmeleri konusunda tavsiyede bulunmak istiyorum. Her daim hayallerinizin ve hedeflerinizin peşinden kararlılıkla ilerleyin. Unutmayın ki başarılı olabilmeniz için yaptığınız işi sevmeniz en önemli etkendir” diye konuştu.

Rektör Aktekin Mezun Öğrenci ve Ailelerini Tebrik Etti

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenini mezun olan tüm öğrencilerin ve velilerinin katılımıyla gerçekleştirememenin burukluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversiteden mezun olan tüm öğrencileri ve ailelerinin heyecan, mutluluk ve gururlarını paylaştıklarını söyledi.

Rektör Aktekin, “Geçtiğimiz yıllarda geleneksel olarak mezuniyet törenlerimizi bütün mezun olan öğrencilerimizin, velilerinin ve hocalarımızın katılımıyla gerçekleştiriyorduk. Bu yıl malumunuz olduğu üzere salgın nedeniyle buruk bir mezuniyet töreni gerçekleştiriyoruz. Pandemi nedeniyle bu sene mezuniyet töreni dahi yapmayacaktık. Ancak mezun olan öğrencilerimizin ve ailelerinin heyecan, mutluluk ve haklı gururlarını en azından üniversitemizde dereceye giren öğrencilerimizin katılımıyla sembolik de olsa paylaşalım istedik” dedi.

Aktekin devamında, “Bu yıl pandemi nedeniyle bütün dünya için tuhaf bir yıl oldu ve maskelerle oturuyoruz, alıştığımız birçok şeyi yapamıyoruz. Her şeyiyle hayat biçimimiz değişti ve bundan sonrada bu değişiklikler rutine binecek. Aslında modern dünyada eğitim ve üniversitenin varlık sebebi de birazda değişen şartlara uyum yeteneğini geliştirmek üzere şekilleniyor. Artık çağdaş eğitim esnek düşünebilmeyi, farklı beklentilere, ihtiyaçlara cevap verebilme becerilere sahip insanları yetiştirmeyi hedefliyor. Dolayısıyla biz üniversite olarak öğrencilerimize bu yetenekleri, becerileri kazandırabilmiş isek, misyonumuzu gerçekleştirmişiz demektir. Bunun takdiri tabi ki, öğrencilerimize ait. Bugün bu çocuklarımızın başarılarındaki en büyük pay ve katkı şüphesiz ailelerine ait. Bu nedenle siz değerli ailelerimizi bir kez daha böyle pırıl pırıl güzel evlatlar yetiştirdiğiniz için şahsım ve üniversitem adına tebrik ve teşekkür ediyorum.

hem bulunduğu coğrafi konumu, hem de imkanları açısından Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan güzel bir şehirde. Alt yapımızda yurt dışında ve yurt dışında sayılı seçkin ve sayılı üniversitelerde doktorasını yapmış, yayınları itibarıyla çok değerli hocalara sahibiz. Üniversiteler, “eğitim-öğretim, temel bilimsel araştırmalar ve topluma hizmet” etmenin yanı sıra yoksulluk, açlık ve eğitim düşüklüğü gibi ana küresel, bölgesel ve yerel sorunların çözümünde aktif olarak yer alırlar. İşte bu kurumlardan biri olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, evrensel üniversite misyonunu en güzel şekilde yerine getirme gayretinde olduk. Mükemmellik belgesi niteliği taşıyan ‘Diploma Eki Etiketi' ve ‘AKTS Etiketi’ sahibi bir üniversite olarak bu kalite standardımızı her geçen gün artırarak hem ulusal hem de uluslararası alanda birçok yükseköğretim kuruluşuyla ortak çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Yine Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimimiz aracılığıyla desteklediğimiz birçok bilimsel projeyle de bilimsel bilginin üretimi ve kalitesi noktasında büyük mesafeler kat etmiş bulunuyoruz.

Ayrıca uzaktan eğitim sürekli yapılan bir uygulama olsa da böyle kitlesel çapta tüm derslerin uzaktan eğitimle verildiği yeni bir dönemi hep birlikte yaşadık. Siz değerli öğrencilerimizden gelen talepler ve geribildirimlerinize yönelik Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, Uzaktan Eğitim Merkezimiz ve üniversitemizin bağlı tüm birimleri gerekli uygulama, duyuru ve açıklamaları yaparak taleplerinizi karşılamak üzere görevlerinin başında oldular.

Ben bu vesileyle tekrar hem saygıdeğer velilerimize hem de saygıdeğer hocalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama esas dereceyle üniversitemizden mezun olan gençlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizler ailelerinizin ve hocalarınızın güvenini boşuna çıkarmadınız ve hem ailelerinizin hem de devletin sizlere vermiş olduğu imkânları en iyi şekilde kullanarak sorumluluğunuz gereği yapmanız gerekeni en iyi şekilde yaparak güzel derecelerle bugün mezun oldunuz. Sizleri bir kez daha tebrik ederken, bundan sonraki hayatınızda da ailelerinize, milletinize ve vatanınıza en hayırlı hayatı başarılarla dolu bir şekilde sürdürmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Dereceye Giren Öğrencilere Plaketleri ve Mezuniyet Belgeleri Verildi

Rektör Aktekin konuşmalarının ardından 2019-2020 eğitim-öğretim yılında mezun olan tüm öğrenciler adına lisans ve ön lisans programlarında dereceye giren program birincisi, ikinci ve üçüncüler sahneye davet edildi.

Üniversite genelinde dereceye giren lisans programları birincisi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi İlknur Şimşek, lisans programları ikincisi Turizm Fakültesi öğrencisi Aslı Yerlikaya ve lisans programları üçüncüsü Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Merve Deveoğlu’na plaket ve mezuniyet belgelerini Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, fakülte dekanlarıyla birlikte verdi.

Üniversite genelinde dereceye giren ön lisans programı birincileri Kozaklı Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sebahat Zümral Sözlü ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu öğrencisi Bahar Bardakçı, ön lisans programları ikincileri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Kaan Yusufhan Çinkaya ve Kozaklı Meslek Yüksekokulu öğrencisi Özlem Taşkın ile ön lisans programı üçüncüsü Meslek Yüksekokulu öğrencisi Tunahan Karakoç’a plaket ve mezuniyet belgelerini ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, MYO Müdürleri ile birlikte verdi.

Tüm Mezun Öğrenciler Adına Kep Attılar

2019-2020 eğitim – öğretim yılında mezun olan öğrenciler adına lisans birincisi İlknur Şimşek ve ön lisans program birincileri Kozaklı Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sebahat Zümral Sözcü ile Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu öğrencisi Bahar Bardakçı, mezuniyet kütüğüne plakalarını çaktı.

Tören, dereceye giren öğrencilerin mezuniyet heyecanlarını ve coşkularını hep birlikte keplerini havaya atarak kutlamalarının ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.