Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 18. Üniversiteler Arası İş Birliği Programı (ÜNİP) toplantısına katıldı.

Üniversiteler Arası İş Birliği Programı toplantısı ÜNİP Dönem Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız başkanlığında Cumhuriyet Üniversitesinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ÜNİP’e üye üniversitelerin Rektör Yardımcıları ve ÜNİP temsilcileri katıldı.
ÜNİP toplantısının Sultanşehir Sivas’ta yapılmasından ve misafirleri Üniversitelerinde ağırlamalarından dolayı memnuniyetini belirterek sözlerine başlayan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve ÜNİP Dönem Başkanı Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitelerin birbirlerini tanımaları, iş birliği yapmalarının önemine ve ÜNİP’in de bu iş birliklerini artırabileceğine dikkat çekti.  Yıldız, “Biz üniversiteler olarak bazı imkânlarımızın farkında değiliz veya bir başka üniversitelerin hangi imkânlara sahip olduğunu bilmiyoruz. Araştırmalar noktasında birbirimize yardımcı olacağımız hususlar var. Örneğin bizim CÜTAM ve CÜTFAM gibi birimlerimiz var. Burada önemli cihazlar var. Çevre üniversitelere ve Türkiye’ye hizmet verebileceğimiz cihazlarımız var. Bir başka üniversitede de bizim ihtiyacımız duyduğumuz cihazlar vardır. Buradan İstanbul’a göndermek yerine örneğin Tokat’ta, Nevşehir’de, Ordu’da yaptırabiliriz. Bu şekilde belki de daha da hızlı olabilir: Bu bilgileri de bilmemiz bütün üniversitelerimiz için önemli” diye konuştu. 

Program; konuşmalardan sonra, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce’nin başkanlığında toplanan Program Lisansüstü Eğitim Komisyonu, Ortak Proje Komisyonu, Lisans Eğitim Komisyonu ve Bilimsel, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Komisyonu tarafından yapılan çalışmaların ardından kapanış sunumu ile sona erdi.