Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  ülkenin dört bir tarafında tanıtım tırıyla gerçekleştirdiği ‘Tanıtım Günleri’ ile üniversite adayı gençlerle buluşuyor.

NEVÜ tarafından 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı öğrenci kayıtları öncesi ‘Geleceğini Keşfet’ sloganıyla ‘Tanıtım Günleri’ düzenliyor. Dünyanın ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’nın merkezi konumunda olan Nevşehir’in bir üniversite kenti olduğunu, bölgenin doğal ve kültürel zenginlikleri arasında üniversite adaylarının eğitim-öğretim görmelerinin avantajlarını sunmayı amaçlayan NEVÜ tanıtım tırı farklı şehirlerde gençlerle buluşuyor.

Üniversitenin akademik programları, kampüs, eğitim imkanları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile barınma olanakları konusunda gençler ile ailelerini bilgilendirmek için hazırlanan ve yola çıkan tanıtım tırı bugüne kadar Mersin, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya ve Sivas’a ulaştı.

Kayıtlar öncesi şehre ve üniversiteye gelme imkânı bulamayan öğrenci ve aileleriyle farklı şehirlerde buluşmaya devam eden NEVÜ tanıtım tırını ziyaret edenlere tercihler öncesi ‘Neden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini tercih etmeleri gerektiği’, ‘Şehrin ve üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler için olanaklarının yanı sıra Kapadokya’nın eşsiz doğal güzelleri arasında geleceklerine yön verecek eğitim ve öğretimin konularında bilgiler veriliyor.

NEVÜ tanıtım tırını ziyaret eden gençler ve aileleri tercih konusunda uzman kişiler tarafından bilgilendirilerek kendilerine üniversiteyi ve şehri tanıtıcı çeşitli hediyeler takdim ediliyor.