Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Fatih Mehmet Sürmeli görevinden alınarak yerine Savaş Benli, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olarak atandı. 

Savaş BENLİ Kimdir? 

1977 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 

Maliye Bakanlığında memuriyete başlayarak 1998-2007 yıllarında Kırşehir Defterdarlığı bünyesinde görev yaptı. 2003 yılında Maliye Bakanlığı Yüksek Eğitim Merkezi Başkanlığında bir yıl süreyle kurs görerek 2007 yılında görevde yükselme sınavı sonrası Yozgat Defterdarlığı emrine Milli Emlak Müdür Yardımcısı olarak, sonrasında ise Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye Saymanlığına Muhasebe Uzmanı ve Sayman vekili olarak atandı. 

2010 yılında Rize Defterdarlığı emrine, 2011 yılında ise Konya Defterdarlığı emrine Milli Emlak Müdürü olarak atandı. Konya Maliye Çalışanları Yardımlaşma Derneğini kurarak birçok sosyal projede görev aldı. 2016 yılında Sermaye Piyasası Kurulunun açmış olduğu sınavlarda başarılı olarak “Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı” olmaya hak kazandı. 2017 yılında İçişleri Bakanlığınca Nevşehir İl Özel İdaresine Genel Sekreter olarak atandı. 2019 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Türkiye’nin Üniter Devlet Sistemi İçinde Merkez Yerel İlişkisinin İl Özel İdareleri Üzerinden Tahlili” konulu tezini vererek Yüksek Lisansını tamamladı. 

 21 Eylül 2020 tarihinde NEVÜ İdari ve Mali işler Daire Başkanlığı görevine atanan Savaş BENLİ, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Fatih Mehmet SÜRMELİ Kimdir? 

1980 yılında Elazığ’da doğdu. 2008 yılında Sakarya Üniversitesi Halk Oyunları Bölümünü bitirdi. 2011 yılında Şanlıurfa Mehmet Hacıbozanoğlu İlköğretim Okulu’na Müzik Öğretmeni olarak atandı. Uzun yıllar Şanlıurfa’da Müzik Öğretmeni olarak görev yaptı. 

2017 yılında Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’ye Rektör atanmasıyla birlikte NEVÜ’ye Bilgisayar İşletmesi olarak göreve başladı. Prof. Dr. Mazhar Bağlı tarafından üniversitenin tüm Mali ve İdari İşlerinden sorumlu İdari Koordinatör olarak görevlendirildi. Görevi süresince Nevşehir’de birçok dernek, vakıf ve sendikada aktif olarak görev aldı. 2018 yılında NEVÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevine atanan Fatih Mehmet Sürmeli, NEVÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulunda Öğretim Görevlisi olan Tarih Öğretmeni Betül Sürmeli ile evlidir. 

Savaş BENLİ

Fatih Mehmet SÜRMELİ