Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2017-2018 mezuniyet töreni büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleştirildi.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan mezuniyet töreni NEVÜ tanıtım filmi, Hacı Bektaş-i Veli belgeseli gösterimi ve daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibinin semah sunumu ile devam etti.

Mezuniyet töreninde lisans 1.’si olan Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Safiyenur Karaman öğrenciler adına konuşma yaptı. Karaman; “Üniversite hayatımdan sonraki çabalarım gastronominin ülkemizde gelişmesi üzerine olacaktır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesinde olmanın gururunu tekrar yaşamak istediğimi belirterek mezun oluyorum” dedi.

Mezuniyet töreninde ön lisans 1.’si olan Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü öğrencisi Hasan Öztürk ise; “Üniversitemiz coğrafi özellikler anlamında eşi olmayan Kapadokya gibi bir çekim merkezinin tam ortasında ve çok önemli bir konuma sahiptir. Öğretim süreci boyunca bu bölgeyi gezme ve keşfetme imkanı bularak bölgenin coğrafi ve kültürel özelliklerini de keşfetme şansım oldu.Kısacası burada eğitim gördüğümüz sürede bölgemizin özelliği, üniversitemizin donanımı, öğretim üyesi kadrosu ile bize iyi bir eğitim deneyimi sundu” diye konuştu.

Açılış konuşmalarını yapan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı; “Hakikaten bizim için bugün çok önemli bir gün; ben öncelikle öğrencilerimizi mezun eden değerli meslektaşlarıma ve öğrencilerimizin keyifli ve güvenli bir öğrencilik süreci geçirmelerini sağlayan güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca eşime bu süreçte benim kaprislerime katlandığı için teşekkür ediyorum. Bizler buradaki öğrencilerimizi her zaman kendi çocuklarımız gibi gördük ve onlara değer verdik. Bir teşekkür de eğitim süreçlerini birincilikle taçlandıran değerli öğrencilerimize ediyorum. Bilhassa turizm fakültesinden üniversite birincisi çıkmasını çok önemsiyorum bu bizleri ziyadesiyle memnun etti. Diğer fakülteler de aynı derecede bizler için değerlidir. Malumunuz; Kapadokya bölgesinin mevcut turizm potansiyeli ve üniversitemizin gelecek vizyonu adına bu birincilik gerçekten çok kıymetlidir. Üniversite yaşamanı insanın yaşantısında en önemli süreçtir. Ben üniversiteye başladığım zaman çok değerli bir hocamız bizlere sakın istihdam edilmek için bu kadar zamanınızı boşa harcamayın. Sadece şuna karar verin ne olmak istiyorsunuz? Kendinizi tanıyın neyi yapabileceğinize karar verin.  Bulunduğunuz bölümün bunu yapabilecek imkânı size verecekse burada olun dedi. Dolayısıyla üniversite hayatı boyunca edindiğiniz bilgileri sizlerin ileride karşılaşacağınız kapıları açtıracak anahtarlar olarak kabul edebiliriz. Bizler de sonuna kadar her biriniz için referans olmaya hazırız. Ve üniversitemiz kariyer merkezi de mezuniyetiniz sonrasında mesleki anlamda karşılaşabileceğiniz zorlukları aşmanız için azami gayreti sunmaya hazırdır. Tekrar her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun” dedi.

Törende konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen de; “Sevgili öğrenciler Belediye Başkanı seçildikten sonra burada olmaktan şeref duyuyorum. Sizlerin başarılı şekilde mezun olmanız şehrimiz ve ülkemiz adına gurur vesilesidir. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı olmak üzere yetişmenizde emeği geçen tüm hocalarınıza teşekkür ediyorum. Mezun olan tüm öğrencilerimize gelecekteki mesleki hayatlarında üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, aynı zamanda Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nin 2017-2018 mezuniyet töreninde, öğrencilerin coşkusuna ortak oldu. Seçen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamlayan mezun öğrenciler arasında yer alarak, mezuniyet diplomasını da NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın elinden aldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, iki farklı sevinci birden yaşadığını ifade ederek, Nevşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk katıldığı programın Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi mezuniyet töreni olduğunu ve burada Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını tamamladığı gün olması açısından oldukça anlamlı olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmaları sonrası lisans ve ön lisans programlarından başarıları ile ilk 3’e giren öğrencilere plaket ve belgeleri verilmesine geçildi. Lisans ve ön lisans programlarında derece giren öğrenciler şu şekilde;

Eğitim Fakültesi

Birincisi: Begüm Özkan

İkincisi: Aysu Gevrekci                 

Üçüncüsü: Hayriye Mumcu

Fen Edebiyat Fakültesi

Birincisi: Ömer Faruk Açıkgül

İkincisi:  Halime Toz

Üçüncüsü: Zeynep Bozdağ

Güzel Sanatlar Fakültesi

Birincisi: Ayşe Beyza Ekici

İkincisi: Ahmet Kale

Üçüncüsü: Emine Çelik

İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

Birincisi: Fatma Nur Onay

İkincisi:  Yusuf Açıkgöz

Üçüncüsü: Esra Yıldız

Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Birincisi: MenşureMetuçin-Gülsüm Can

İkincisi: Ferdi Devrim

Üçüncüsü: Hatice Kübra Şaşmaz

Turizm Fakültesi

Birincisi: SafiyenurKaraman

İkincisi: Eylem Kara

Üçüncüsü: Beyza Uyanık

Semra Ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu

Birincisi: ŞeydanurŞamdanlı

İkincisi: Seran Salan

Üçüncüsü: Sibel Topal

Avanos Meslek Yüksekokulu

Birincisi: Zeliha Kütük

İkincisi: Gamze Elmas

Üçüncüsü: Mehmet Engiz

Gülşehir Meslek Yüksekokulu

Birincisi: Gamze Özsoy

İkincisi:  Yusuf Hakan

Üçüncüsü: Ebru Dursun

Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu

Birincisi: İbrahim Kağan Eker- Atakan Şimşek

İkincisi: Esma Dönmez

Üçüncü: Talha Orhan

Kozaklı Meslek Yüksekokulu

Birincisi: Rukiye Berşe

İkincisi: NazifeEser

Üçüncüsü: Zeynep Bozkurt

Nevşehir Meslek Yüksekokulu

Birincisi: Abdullah Faruk Güler

İkincisi: Gamze Şeyma Üzüm

Üçüncüsü: Gülşah Coruk

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Birincisi: Büşra Yalim

İkincisi:  Medine Güney

Üçüncüsü: Abide Çınar

Ürgüp Sabahat Ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu

Birincisi:  Hasan Öztürk

İkincileri: Aybala Göksu Avcı

Üçüncüsü: Buket GülinayAlkan

Mezuniyet töreninde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'Öğrencinin Gözünden Kapadokya' Temalı 1. Fotoğraf Yarışmasında ilk üç’e giren öğrencilere de ödülleri verildi. Fotoğraf yarışmasında ise dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde;

1-Mehmet Emin Karanfil

2-Abdurrahman Gürener

3-Mehmet Karaer

Törende ayrıca üniversite etkinlik dersi kapsamında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Etkinlik dersinde ödüle hak kazanan öğrenciler ise şu şekilde;

Fen Edebiyat Fakültesi Özcan Başar

Fen Edebiyat Fakültesi Hasan Mert Keçeci

Fen Edebiyat Fakültesi Merve Doğan

Fen Edebiyat Fakültesi Büşra Değirmenci

Eğitim Fakültesi Muhammed Gündüz

Turizm Fakültesi Nazlı Yalçın

Eğitim Fakültesi Seda Karabulut

Fen Edebiyat Fakültesi Kader Aslan

Fen Edebiyat Fakültesi Mihriban Aslan

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Fatma Nur Güleç

Eğitim Fakültesi Kübra Toprakçı

Eğitim Fakültesi Buse Gaye Karabulut

Mezuniyet töreni sonunda lisans 1.’si olan Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Safiyenur Karaman ve ön lisans 1.’si olan Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü öğrencisi Hasan Öztürk mezuniyet kütüğüne plaka çaktı.

Mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilerin kep atması ile birlikte tören sona erdi.