Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı öğrenci kesin kayıtları Pazartesi günü başlıyor. YKS sonuçlarına göre NEVÜ’yü 4583 öğrenci tercih etmişti.

Her sene olduğu gibi bu sene de öğrencilerin kayıtlar esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm hazırlıkları günler öncesinden tamamlayan NEVÜ,  öğrencilerin sorunsuz bir şekilde kayıtlarını yaptırmalarına imkân sağlayacak.

YKS sonuçlarına göre NEVÜ’yü tercih eden öğrenciler kayıtlarını, 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında “https://www.turkiye.gov.tr” adresinden erişilen e-Devlet Kapısı üzerinden, üniversiteye gelmelerine gerek kalmadan ve belge getirmeden yapabilecekler. 16-21 Ağustos 2019 tarihlerinde e-Devlet üzerinden kayıt yapmayan adaylar, kayıtlarını 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında şahsen veya kanuni temsilcileri (noter onaylı vekaletname) aracılığı ile yerleştikleri akademik birimde yaptırmaları gerekiyor.

Şahsen Kayıt Yapılması Zorunlu Olan Programlar

Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programını tercih eden öğrenciler, istenilen belgeler ile birlikte şahsen kayıt yaptırmaları gerekiyor. Şahsen kayıt yapılması zorunlu bu programlar için kayıt tarihleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Acıgöl Teknik Bilimler MYO Öğrencilerine Kayıt Uyarısı

NEVÜ Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna yerleşen ve 16-21 Ağustos 2019 tarihlerinde e-Devlet üzerinden kaydını yapmayan adayların kayıtları, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında 19-23 Ağustos 2019 tarihinde Lise diploması ile yapılacak.

Kayıtlarla ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler https://www.nevsehir.edu.tr/tr/21012 adresinden ulaşabilirler.