2209–A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında, yürütücülüğü Hüseyin Boz, akademik danışmanlığı Arş. Gör. Dr. Emin Tamer Yenen tarafından yapılan “Üniversiteye Yeni Başlayan Öğrencilerin Oryantasyon Sorunları ve Beklentilerine İlişkin Çözüm Önerileri" isimli projenin semineri yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda akademik personel ile öğrencilerin katılım sağladığı seminerin sunumu Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Hüseyin Boz tarafından yapıldı. Proje danışmanı Arş. Gör. Dr. Emin Tamer Yenen ise projenin genel bir değerlendirmesini yaparak öğrenci projeleri ile ilgili ileride yapılabilecek çalışmalar hakkında tavsiyelerde bulundu.

Seminerde; üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin yaşadıkları uyum sorunları, uyum sürecine yönelik yapılan oryantasyon faaliyetleri, bu faaliyetlerden öğrencilerin haberdar olup olmadıkları ve bu tür faaliyetlere katılıp katılmadıkları, bu faaliyetlerin öğrencilerin ihtiyaçlarını ne ölçüde karşıladığı ve oryantasyon sürecine yönelik yapılan öneriler hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin görüşleri çerçevesinde açıklandı ve proje kapsamında oluşturulan oryantasyon planı sunuldu.