NEVÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ile Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü işbirliğiyle, NEVÜ ve Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyuma, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı akademik çalışmalarıyla katıldı.

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılışında Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay ile Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özen Tok konuşma yaparken NEVÜ Eğitim Fakültesi’nde devam eden sempozyumda konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, fakülteleri hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra katılımcılara böyle güzel bir etkinliğe iştirak ettikleri için teşekkür etti.  

Üç gün boyunca devam eden sempozyumda ilk gün çağrılı konuşmacı Prof. Dr. Ayşe Lahur Kırtunç “Borders, Meta-borders and Baloons: A Bleak Story of Longing and Loss” başlıklı konuşmasını, ikinci gün Prof. Dr. Ana Maria Manzalas Calvo  “Borders and Hospitality in Alejandro González Iñárritu’s Babel” başlıklı konuşmasını Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde, üçüncü gün ise Prof. Dr. Srebren Dizdar, “Beyond or Without Borders in Contemporary Critical Attitudes to Literary” konulu konuşmasını NEVÜ Eğitim Fakültesi’nde yaptı. Konuşmacıların konuşmalarının ardından sunumlara geçildi.

NEVÜ Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinin düzenleme kurulunda yer aldığı sempozyum, cumartesi günü Nevşehir’in doğa güzelliklerinin keşfedilmesi amacıyla düzenlenen geziyle son buldu.