NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Gülşehir Salonunda NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin ve Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe’nin konuşmacı bulunduğu eğitim toplantısına, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Nevşehir merkez okullarında görev yapan fen, kimya, biyoloji ve fizik bölümü öğretmenleri katıldı.

“İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” dolayısıyla düzenlenen eğitim toplantısında “Laboratuvar Güvenliği” başlığı adı altında sunumda bulunan Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe, ‘Laboratuvar Güvenliği Temel Kuralları’, ‘Laboratuvar Güvenlik Sembolleri’, ‘Laboratuvarlarda Çalışma Güvenliği’, ‘Kimyasal Madde Depolama’, ‘Etiketleme’ konularında katılımcıları bilgilendirdi.

“Kimyasalların Sınıflandırılması ve Tehlike Uyarı İşaretleri” başlığı adı altında sunumda bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin ise, laboratuvarlarda kullanılan kimyasalların üzerlerinde yer alan; ‘Kolay Alev Alabilen Maddeler’, ‘Çok Kolay Alev Alabilen Maddeler’, ‘Zararlı Madde’, ‘Tahriş Edici Madde’, ‘Oksitleyici (Yükseltgen)’, ‘Patlayıcı’, ‘Zehirli’ vb. işaretlerin önemine değinerek, bu kimyasalların hangi ortamlarda ve ne şekilde muhafaza edilmesi gerektiğine dair bilgi verdi.

Karipcin ayrıca, kimyasal kodlama sistemi, kimyasalların risk durumları, kimyasallar için alınacak tedbirler, tehlike uyarı sembolleri, güvenlik bilgi formunun önemi ve amacı, atıkların depolanması ve uzaklaştırılması, birbirleriyle karışmaması gereken kimyasallar, atıkların etiketlenmesi, kimyasal depolama matrisi ve laboratuvar kazalarında ilk yardım konularına değindi.

Bilgilendirme eğitimi yapılan sunumların ardından katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.