Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yükseköğretim kurumları ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik ilk kez düzenlenen "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020"e katılarak tanıtım etkinliği gerçekleştirdi.

YÖK tarafından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla oluşabilecek riskler de dikkate alınarak, üniversite adaylarının tercih edeceği programların yükseköğretim kurumları tarafından dijital ortamda tanıtılması amacıyla 4-7 Ağustos 2020 tarihleri arasında sanal fuar düzenlendi. Yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkanları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkanların anlatıldığı sanal fuara "https://sanalfuar.yok.gov.tr" adresi üzerinden erişim sağlandı. Tercih sürecinde ilk kez yükseköğretim kurumlarını dijital ortamda bir araya getiren Sanal Fuara üniversite tercihi yapacak aday ve aileleri ilgi gösterdi.

"Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020”de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü yönetiminde; Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine Zehra Turan koordinatörlüğünde ve üniversitenin tüm birimlerinden öğretim elemanlarından oluşan bir ekip kurularak; 4 gün boyunca öğrencilerin puan, sıralamalar, öğrenim şartları, yurt imkanları, üniversitenin fiziki ve sosyal şartları ile ilgili tüm sorular yanıtlandı.

NEVÜ Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Avanos Meslek Yüksekokulu, Gülşehir Meslek Yüksekokulu, Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Meslek Yüksekokulu Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Kozaklı Meslek Yüksekokulu’nun katılımıyla gerçekleşen Sanal Fuar’a ilgi yoğundu.

Üniversite tercihi yapacak gençlere “yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkânların" anlatılmasının hedeflendiği sanal fuar'a https://sanalfuar.yok.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlandı. Sanal Fuarda Salon 7- Stant 218’de bulunan NEVÜ standına öğrencileri bilgilendirmeye yönelik farklı materyaller yüklendi.

Tüm birimlerin destek verdiği Sanal Fuarda Nevşehir ili, üniversite, akademik birimler, öğrenci olanakları, kabul ve kayıt koşulları gibi konularda anlık destek verildi. Ayrıca tüm birimler öğrencilerin ilgisini çekecek videolar, tanıtıcı filmler ve posterler hazırladılar.

4 gün süren Sanal Fuarda NEVÜ’nün akademik birimleri ziyaretçilerle çevrim içi toplantılar düzenleyerek öğrenci kabul eden tüm birimler öğrencilerden gelen soruları belli zamanlarda online olarak yanıtladılar.

Sanal Fuarda çok sayıda öğrenci ilgili birimlere çok farklı sorular yöneltti. Gelen sorular ise daha çok; tüm bölüm ve programlar, yeni açılan bölümler, yetenek sınavları, barınma, konaklama, ulaşım ve mezuniyet sonrası iş imkanları ile ilgiliydi.

Ayrıca Pandemi dönemi olmasından dolayı, eğitimlerin yüz yüze mi uzaktan mı yapılacağı ile ilgili soruların da sıklıkla gelmesi dikkat çekti.

Öğrencilerden gelen tüm soruları yanıtlayan NEVÜ hocaları, sanal fuara katılan tüm öğrencilere tercihlerinin kendilerine, ailelerine ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundular.

Tercihte bulunacak olan aday öğrenciler NEVÜ Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları hakkında detaylı bilgiye aşağıda yer alan linklerden ulaşabilirler.

Fakülteler

Eğitim Fakültesi İçin Tıklayınız

Fen Edebiyat Fakültesi İçin Tıklayınız

Güzel Sanatlar Fakültesi İçin Tıklayınız

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İçin Tıklayınız

İlahiyat Fakültesi İçin Tıklayınız

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İçin Tıklayınız

Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi İçin Tıklayınız

Turizm Fakültesi İçin Tıklayınız

Yüksekokullar

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu İçin Tıklayınız

Yabancı Diller Yüksekokulu İçin Tıklayınız

Meslek Yüksekokulları

Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İçin Tıklayınız

Avanos Meslek Yüksekokulu İçin Tıklayınız

Gülşehir Meslek Yüksekokulu İçin Tıklayınız

Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu İçin Tıklayınız

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İçin Tıklayınız

Meslek Yüksekokulu İçin Tıklayınız

Ürgüp Sebahat ve Erol TOKSÖZ Meslek Yüksekokulu İçin Tıklayınız

Kozaklı Meslek Yüksekokulu İçin Tıklayınız