Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademik ve idari üst düzey personelineyönelik ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konusunda 2 günlük atölye çalışması düzenlendi.   
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) ile RaoulWallenbergİnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü (RWI) arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilk atölye çalışması gerçekleştirildi. NEVÜ Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen atölye çalışmasına konuşmacı olarak katılan RaoulWallenbergİnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü Toplumsal Cinsiyet ve İnsan Hakları Eğitimleri Programı Sorumlusu Hilal Gencay,  akademik ve idari üst düzey personele yönelik’‘Toplumda Cinsiyet Eşitliği’ başlığı altında sunum yaptı. 
Atölye çalışmasının açılışında konuşan ve NÜKÇAM olarak toplumda cinsiyet ayrımcılığının son bularak eşitliğin sağlanmasına yönelik birçok çalışma yürüttüklerini belirten NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman, bu bağlamda üniversitelere ve akademisyenlere büyük görevler düştüğünü belirtti. 
Atölye çalışması kapsamında seminer veren Hilal Gencay katılımcılara; ‘Toplumsal cinsiyet nedir?’, ‘Toplumsal cinsiyet rolleri nasıl oluşur?’, ‘Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonuçları nelerdir?’ ve ‘Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında bizim katkımız ne olabilir?  gibi temel sorunsallar çerçevesinde oluşturulmuş bir eğitim modülü sundu.