Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı makamında ziyaret etti.  İl Müdürü Demir ziyaretlerinde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülecek eğitimde iş birliği hakkında Rektörümüz Bağlı’ya bilgi verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Demir ile bir süre görüşen Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, daha sonra eğitimde iş birliği protokolüne birlikte imza attı. Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde uygulanacak olan projenin gereği doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütmek için taraflar arasında koordinasyonun sağlanması amaçlanıyor. Protokolde ayrıca taraflarca yapılacak işbirliği için üstlenilen sorumluluklar yer alıyor.


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okullara bir yol haritası olacak mahiyette “Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi” hazırlanmıştır.

Okullarımızın, il ve ilçe müdürlüklerimizin, eğitimcilerin katkılarına açık olarak hazırlanan bu vizyon belgesi ile okullarımızdaki eğitimin niteliğine süreklilik kazandırılmasına yönelik hedefler belirlenmiştir. Bu kapsamda Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Eğitimde işbirliği protokolü İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI tarafından imzalandı.
        İmzalanan protokol ile Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi ve Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan Diriliş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde uygulanacak olan projenin amaçları doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütmek için taraflar arasında koordinasyonun sağlanması amaçlanmıştır. Protokol kapsamında belirli bir program çerçevesinde, üniversite kampüs ve kütüphanelerinden yararlanmalarına, belirlenmiş derslere katılabilmelerine, üniversitenin uygun gördüğü öğretim üyeleri ile irtibata geçebilmelerine, kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkân sağlanması, ihtiyaç duyulan alanlarda toplantılar ve hizmet içi eğitimler düzenlenmesi planlanmaktadır. Protokolde ayrıca tarafların yapılan işbirliği için üstlendiği sorumluluklar belirtilmiştir. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, yaptığı açıklamada, imzalanan protokolün Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam Hatip Lisesi ve Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan Diriliş Anadolu İmam Hatip Lisesi için hayırlı bir iş birliği protokolü olduğunu ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin Nevşehir eğitimine büyük bir katkı sağlayacağını belirtti.
        Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemizin birlikte yapacağı çok önemli çalışmalar olduğunu bu iki eğitim kurumunun işbirliği ile çalışarak Nevşehir eğitimini üst sıralara çıkaracaklarını söyledi.
        İmzalanan protokolün ardından İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI ‘ya eğitime sağladığı destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.






Haberler
 TR | EN