Nihayet Hizmete Giriyor

NEVŞEHİR(MHA) Yaklaşık altı yıldır Nevşehir Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarafından gündeme taşınan Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu gecikmeli de olsa hizmete girecek gibi gözüküyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Yapımı sürekli geciken, tepki çeken, zaman zaman yaygın medya da tarafımız aracılığı ile yer alan ve Nevşehir İlinde bizden başka hiçbir kuruluşun hizmete bir an önce girmesi için söz söylemediği Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü  kurumu tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılı müracaatlarında resmi olarak yer verilmese de 2014 yılı sonu itibari ile  öğrencileri misafir edebilecek gibi gözükmektedir.

Bugün şubemiz tarafından yerinde inceleme yapılan yurt inşaatlarında hemen , hemen pek çok işlerinin tamamlandığı, öğrenci odalarında sadece mobilya aksamlarının eksik olduğu , duş vb. birimlerin faal olduğu görülmüştür. Yoğun bir çalışmanın olduğu  yurt binalarının çevre düzenlemelerinin de  bitmek üzere olduğu görülürken, kış yaklaşmadan  yüksek okul öğrencilerine hizmet etmek için yurt binalarında ki çalışmalarının hızının kesilmemesi gerekmektedir. Nevşehir ve Ülke basınına sitemiz aracılığı ile yurt inşaatının başladığı günden bu tarafa görüntü paylaşan sendikamız ilk görüntüleri de yine sitemiz aracılığı ile paylaşmak istemiştir” ifadelerinde bulundu.