Zaman çabuk geçer derler. Gerçi zamanın geçmesini bekleyenler için ne kadar geçerli bir söz orası tartışılır ama beklemeyenler için çabuk geçer.

    Eğitim ve öğretim mevsimine girdik şükürler olsun. Dileğimiz odur ki bu mevsimin işi kolay, hasadı fazlaca olsun. Vatanımıza, milletimize ve bütün insanlığa yarar verecek insanlar yetişsin bu dönemde. Yeni nesli eğitim ve öğretimle süslerken onları gözetip kollamak, yanlışlara düşmesini önlemek ve bu konuda örnek olmak başta öğretmen ve aileler olmak üzere bütün toplumun görevidir.                                 

     Her türlü zararlı alışkanlıklardan hem nefsimizi hem de neslimizi korumak zorundayız. Hepimiz biliyoruz ki sigara, alkol, uçucu maddeler, kumar, uyuşturucu çeşitleri ve şimdilerde internet bağımlılığı sağlığın baş düşmanıdır.

     Sokak satıcıları okul kapılarına kadar gelerek çocukları bu lanetlik zehirle tanıştırıyor. Buna engel olmak için okul yönetimi, aile ve emniyet güçleri ortak çalışma yapmak ve bu gidişe engel olmak zorundadır. Dün büyük şehirlerde görülen bu yanlış davranışlar bu gün en küçük beldelerde bile görülebilmektedir.

      Hiçbir anne baba çocuğunun bağımlı olmasını istemez. Anne-babanın en büyük arzusu geleceğin teminatı olan yavrularını en güzel şekilde yetiştirip topluma faydalı insanlar kılmaktır.

      Burada görev herkese düşüyor.

      Nemelazımcı bir topluluk asla kurallara uygun yaşayamaz. Yapılan yanlışları görmemek veya görmezden gelmek bizim hayrımıza olan bir şey değildir. Bananecilik toplumsal hastalığımızdır ve bundan kurtulmalıyız.

      Bu gün medeni dediğimiz Avrupa da kurallara uymayanları en yakın komşuları hatta akrabaları tarafından polise ihbar edildiği biline bir gerçektir.  Yanlışı ve kötülüğü elimizle dilimizle gidermeye çalışmak ve bunları beceremiyorsak kalbimizde üzüntü duymak ta Müslüman olmamızın gereğidir.

      Bu gün komşuda olan yangını söndürmezsek yarın bizim evlatlarımızda yanar o ateşte Allah muhafaza.

      Haydi dostlar hep birlikte el ele nerede bir yanlış görürsek üstüne gidelim. Gönüllü kuruluşlarla ortak çalışmalar yaparak geleceğimizi her türlü madde bağımlılığından kurtaralım.

     UNUTMAYIN…

    Biz sahip çıkmazsak neslimize birileri sahip çıkar ve o zamanda eyvah deriz ama iş işten geçmiş olur. Fırsat elimizde iken gençlerimizi öğrencilerimizi başıboş bırakmayalım.

      Allah evlatlarımızla olan imtihanımızda yar ve yardımcımız olsun. 

                                                                                                                     Yaşar TAŞKESEN

                                                                                                                         18/09/2014