Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre yerleşme hakkını kazanan ve kesin kayıtlarını yaptırmak için Türkiye’nin dört bir tarafından Nevşehir Üniversitesine gelen öğrenciler ve velilerine yönelik Nevşehir Üniversitesi Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED) Nevşehir Üniversitesi ana yerleşke içerisinde bulunan kayıt alanında tanıtım standı açtı.  Başta Kapadokya bölgesine özgü Avanos çamurundan yapmış turistlik eşyaların yer aldığı stant kayıt için gelen öğrenciler ve verileri tarafından büyük ilgi gördü. 
Nevşehir Üniversitesi Öğrenci ve Gençlik Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Nevşehir Üniversitesinde okumakta olan dar gelirli öğrencilere yardım amacıyla kurulan NÖGED olarak sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem verdiklerini belirtti. 
Taşğın açıklamasında, “NÖGED olarak başta şehir ve üniversite kaynaşmasına büyük önem veriyoruz. Çünkü şehrimize ve üniversitemize ülkenin dört bir tarafından her sene okumaya gelen öğrencilerimiz var. Kurduğumuz bu derneğimiz ile gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte bu öğrencilerimize her konuda yardımcı olmayı kendimize amaç eyledik. Bugün de burada açtığımız standımızla derneğimiz hakkında gerek öğrencilere gerekse velilere bilgi veriyoruz. 
Bizlere bu imkanı sağlayan başta Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve yönetimi olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.