Nevşehir Ticaret Borsası ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından il genelinde ihtiyaç sahibi Öğrencilere kışlık bot ve mont yardımında bulunmak için Milli Eğitim Müdürlüğü İle Protokol İmzalandı. Protokol sonrası kışlık bot ve montlar il genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO)’nın yıllardır birlikte devam ettirdikleri eğitim desteği kapsamında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere 1000 adet mont yardımında bulunurken, Nevşehir Ticaret Borsası ise 1000 çift kışlık bot yardımı yaptı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen kışlık bot dağıtım törenine Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Genel Sekreter Uğur Aydoğan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri
 Yüksel Babaoğlu, Habil Uluer, Serhat Cantekin ve NTSO Genel Sekreteri Hakkı Aydoğan katıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde hazırlanan kışlık mont ve botlar imzalanan prokol ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. 

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş protokol sonrası yaptığı açıklamasında; "Her yıl eğitim yardımlarının düzenli olarak yapılmasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi unutmadık. Üst kuruluşumuz olan TOBB işbirliği ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 1000 çift kışlık bot teslim ettik. Teslim edilen botlar daha sonra Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi çocuklarımıza verilecek. İnşallah her yıl bu tür eğitim yardımlarımız devam edecek." dedi.

Salaş son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, bu yardımların ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılmasında emek harcayan İl Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize tüm yönetici arkadaşlarıma ve personelimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin kaban ve botlarını güzel günlerde kullanmalarını diliyorum" diye konuştu.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'de, "Önceden biz kurumlara gider, yardım talebinde bulunurduk. Şimdi Ticaret ve Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamız bize gelerek yardım etmek istediklerini iletiyorlar. Biz de öğretmenlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi tespit ediyoruz" dedi. 

Demir, Elbette çocuklarımız her şeyimiz. Eğitim en önemli çalışma konumuz. Eğitimimize, çocuklarımıza kimin ne kadar katkısı, yardımı olursa ona minnet borçluyuz, şükran borçluyuz. Nevşehir Ticaret Borsasına, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Osasına ve katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum bu hassasiyetlerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Çocuklarımız inşallah sıcacık bir kış geçirir. Ellerine, gönüllerine sağlık.” dedi.