NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Nevşehir Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele gününe özel bir program hazırlandı.

Kadına yönelik her türlü ayrımcılığı, emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik şiddeti reddetme, demokrasiye ve eşit yurttaşlığa gönülden bağlı herkesi omuz omuza mücadeleye çağırma anlamını taşıyan 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele günü nedeniyle NÜKÇAM tarafından Üniversite konferans salonunda program düzenlenecek.

Programda NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman ve Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç birer konuşma yapacaklar.

Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş’ın konuşmasının ardından bir de panel düzenlenecek. Panelde Araştırma Görevlisi Çağrı Kan, “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet ve Sorgulamalar” konusunda söz alırken, Nevşehir Barosu Avukatlarından Av. Sema Yurtbilir Yavuz “Kadına Yönelik Şiddetle ilgili Mevzuat” konusunda bilgilendirme yapacak.

Panel daha sonra Kadın Temalı şiir dinletisinin ardından Üniversite öğrenci grubunun müzik dinletisi ile sürecek.

Kadına Şiddet konulu Sinevizyon gösteriminin ardından ise Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan Kadın ve Sanat konulu resim sergisi açılacak.