Nevşehir Üniversitesinde ‘Anneler Günü’ düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan kararla ‘Yılın Annesi Ödülü’ne layık görülen ancak sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan şehit Annesi Eşe Eğerci’nin ödülü gıyaben kendisine takdim edilmek üzere  Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teslim edildi.

 

Nevşehir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafından Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu (MYO) Kazakistan Konferans Salonunda düzenlen etkinliğe; Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın eşi Hafize Savaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Aktaş, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, NÜKÇAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekillioğlu, Nevşehir’de faaliyet gösteren Kadın Dernekleri Başkanları ve temsilcileri, üniversitemiz personeli ile öğrenciler katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Yeryüzündeki en güçlü bağ şüphesiz annelerin evlatlarına hissettikleri sevgiden kaynaklanan bağdır. Bu bağın oluşmasını sağlayan annelerimiz, bu dünyada en çok değer verdiğimiz insanlar olmalı. Zaten kültürümüz de inancımız da annenin kıymetini en güzel şekilde ‘Cennet, anaların ayakları altındadır’ diyerek ortaya koymuştur. Hiçbir karşılık beklemeden bütün gücünü, enerjisini fedakârca evladı için harcayan annelerimizin ayakları altına dünyanın bütün hazinelerini de sersek azdır. Ancak dünyanın bütün hazinelerini evladından işiteceği tatlı bir söze, bir gülüşe değişmeyecek tek kişi de annelerimizdir. Şahsım adına buradan anne ve anne olmaya aday olan herkesin ‘Anneler Günü’nü bu etkinliğimiz vesilesi ile kutlarken, siz değerli öğrencilerimin de anneler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

 

VEFAKÂR ŞEHİT ANNESİNE ÜNİVERSİTEMİZDEN ‘YILIN ANNESİ ÖDÜLÜ’

 

Hakkâri’de vatani görevini yaptığı sırada şehit düşen oğlu Mustafa Eğerci için devletin ödediği şehitlik tazminatını ve şehitlik maaşını biriktiren, oğlu adına okul yaptırma girişiminde bulunan Eşe Eğerci Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan kararla ‘Yılın Annesi Ödülü’ne layık görüldü. Sağlık sorunları nedeniyle programa katılamayan Eşe Eğerci’nin ödülü gıyaben kendisine takdim edilmek üzere Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın eşi Hafize Savaş tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teslim edildi.

 

Şehit annesi Eşe Eğerci’nin yapmış olduğu bu asil davranıştan dolayı kendisini kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Kılıç, “Hakkâri’de 1998'de vatani görevini yaptığı sırada çatışmada şehit düşen Mustafa Eğerci'nin Uşak'ta yaşayan annesi Eşe Eğerci ve babası Halil Eğerci, devletin ödediği şehitlik tazminatı ve şehitlik maaşına hiç dokunmayarak oğulları adına okul yaptırmak istemişlerdir. Eşi Halil Eğerci'yi de geçtiğimiz yıl kaybeden Eşe anne, eşiyle kurduğu hayali artık tek başına gerçekleştiriyor. Oğlunun adını yaşatmak isteyen Eşe anne, Uşak Valiliği'ne başvurarak biriktirdiği 250 bin lira ile 12 derslikli okul binası yaptırılmasına sizlerin de hatırlayacağı gibi geçtiğimiz günlerde ön ayak oldu.

 

Biz de Nevşehir Üniversitesi olarak senatomuzun aldığı kararla Eşe anneyi yaptığı bu asil davranıştan ötürü ‘Yılın Annesi’ seçtik. Kendisi sağlık sorunları nedeniyle aramızda olamadı ancak Yılın Annesi plaketini huzurlarınızda gıyaben takdim ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Şahsım adına ‘Anadolu Annesi’nin bu büyüklüğünü tekrar gözler önüne seren Eşe Eğerci’nin ve tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyor; huzur dolu günler geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

 

Program, Yılın Annesi plaketinin takdiminin ardından Hafize Savaş’ın sunumu devam etti. Savaş,  başkanlığını yaptığı ‘Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Hizmetleri’ hakkında katılımcıları bilgilendirerek herkesi koruyucu aile olmaya davet etti.

 

Konuşma ve sunumların sonrasında etkinlik, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Yrd. Doç. Anıl Çelik, Yrd. Doç. Dr. Emin Erdem Kaya, Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kolukırık ve Öğr. Gör. Emre Üstün’ün ‘Anneler Günü’ne özel olarak seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle devam etti.

 

Katılımcılardan yoğun ilgi gören program, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından katılımlarından dolayı Hafize Savaş’a teşekkür plaketi ve emeği geçenlere teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.