O Sıralama Doğru mu?

NEVŞEHİR(MHA) Akademik camiada konuşulan ODTÜ URAP sıralamasında Nevşehir Üniversitesi kan kaybı yaşadı. Seçimlerden sonra akademik çalışma puanları yüksek olan öğretim üyelerinin üniversiteden ayrılmak zorunda kalması Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinin söz konusu sıralamada geri düşmesine neden olmuş.

Bu durum Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kan Kaybetmeye Devam mı ediyor endişesine de oldu. 2012 üniversite seçimlerinden sonra birçok önemli bilim adamının üniversiteden ayrılması sonucu Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinin Bilimsel çalışmalarında da düşüşün yaşandığı ifade edildi.

ODTÜ Bünyesinde kurulan URAP tarafından Türkiye’deki üniversiteleri bilimsel performanslara göre sıralamakta. 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 2012 yılsonu itibariyle 4. sırada olan Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi 2013 yılsonunda çok büyük bir düşüşle 14. sıraya geriledi.

 Bu düşüş de en büyük etkinin seçim sonrası sayısı yaklaşık 50 öğretim üyesinin Üniversiteden ayrılması, ayrılan öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarından Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinin mahrum kalması olarak yorumlandı. Üniversite Rektörlüğünün konuya açıklık getirmesi bekleniyor.