Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Konfüçyus Enstitü Müdürü Prof. Dr. Yun Du ve beraberindeki heyet Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı ziyaret etti.
ODTÜ Konfüçyus Enstitü Müdürü Prof. Dr. Yun Du, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Zhang Guohul ve Çince Okutmanı Jun Deng’in Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı ziyaretlerinde Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Uzm. Damla Bülbüloğlu ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kubilay Atik hazır bulundu.
Konfüçyus Enstitü Müdürü Prof. Dr. Yun Du ve beraberindekiler ziyaretlerinde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde Konfüçyus Enstitüsünün açılmasına yönelik talep ve görüşlerini Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile paylaştı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve bu önemli taleplerinden dolayı kendilerine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise, eğitim başta olmak üzere bilim ve teknoloji alanlarında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak her türlü ortak işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Bunun bir örneği olarak geçtiğimiz günlerde üniversite bünyesinde açılan Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalının olduğunu vurgulayan Rektör Bağlı, üniversite bünyesinde Konfüçyus Enstitünün de açılmasının gerek her iki ülke, gerekse de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi açısından önemli bir çalışma olacağını sözlerine ekledi.
ODTÜ Konfüçyus Enstitü Müdürü ve beraberindekiler ile bir süre görüşen Rektör Bağlı, kendilerine ziyaret sonunda plaket takdiminde bulundu.