NEVŞEHİR(MHA) Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkezinin organize ettiği bölge toplantılarının biri de Nevşehir’de gerçekleştirildi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir’in ev sahipliğinde Nevşehir AGD Şube Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya Nevşehir’in yanı sıra, Genel Merkez Yetkilileri, Kayseri ve Kırşehir’den il başkanları da katıldı.

Toplantının Ülkemiz eğitiminin son durumu ve eğitimdeki güncel gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yapılması üzerine yapıldığını belirten Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, toplantıya katılanlara teşekkür etti ve toplantının Ülkemize ve ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplantıda Şuurlu öğretmenler Derneği Genel Merkezinin bildirisi de ele alındı. O Bildiride;

Vefatının 5. Yılını idrak ettiğimiz Milli Görüşün Merhum Lideri, efsane başbakan Erbakan Hocamıza Allahtan Rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Bin yıl devam edeceği ilan edilen 28 Şubat zulmünün tüm sorumlularının hesap vermeleri sağlanmalıdır. 28 Şubat'ın sorumluları sadece askerler gibi gösterilip bir kısmı tutuklanıp serbest bırakılarak toplum yanıltılmamalı. Siyasilerin, basın mensuplarının, sivil toplum kuruluşu lideri havasında çanak tutucuları dahil tüm haksızlık yapanların hesap vermesi sağlanmalıdır. Cuntacıların dayatması olan, çağdışı kalmış karma eğitim bir an evvel kaldırılmalıdır. 1 Kasım 2015 günü yapılan seçimlerin üzerinden dört ay geçmesine rağmen hala terör 7 Haziran seçimlerinden sonra başladığı hızla devam etmekte, her gün şehit haberleri içimizi dağlamaktadır. Sağlık Bakanı Sayın Mehmet MÜEZİNOĞLU’nun açıklamasına göre 7 haziran 2015’ten beri terör yüzünden Sur, Cizre, Silopi ve Güneydoğu’nun başka ilçelerinden 355 bin kişi evlerinden Türkiye’nin değişik illerine göç etmişlerdir. Ayrıca sokağa çıkma yasağından dolayı aylardır adeta evlerinde hapis hayatı yaşayan ve mağdur olan yüzbinlerce insanımız mevcuttur. Tüm bu insanlarımızın yaşadığı travma ve ekonomik mağduriyetlere acilen çözüm bulunmalıdır.

Ayrıca hem yer değiştiren hem de kendi yerlerinde okula gidemedikleri için mağdur olan özellikle 8 sınıf öğrencilerinin TEOG, 12. Sınıf öğrencilerinin YGS ve LYS’lere yönelik mağduriyetler yaşamaması için çareler üretilmelidir. Şubat ayında ataması yapılan otuz bin öğretmen, toplam öğretmen açığının yanında yetersiz olduğu kesindir. 2016 yılı içerisinde 80 bin öğretmen atamasının daha yapılması gerektiği gayet açıktır ve yapılmalıdır. Eğitimde kaliteyi artırmak için içeriğin önemsenmesi ve müfredatların yenilenmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Evet, müfredatların değişmesi önemlidir fakat daha önemlisi müfredatlar değiştirilirken dayanacağı temelin AB uyum yasaları değil inanç ve kültür değerlerimizin olmasıdır. Gençlerimizin geçmişlerinden kopukluğunun giderilmesi, tarih ve kültürleri ile barıştırılması için Osmanlıca derslerinin tüm orta öğretim kurumlarında zorunlu ders haline getirilmesi gerekmektedir. Bilinmelidir ki, bir milletin asıl değeri ve gücü inançlı ve ahlaklı gençleridir. Dini bilgilerden çok adeta dinler tarihi, İnkılap tarihi ve vatandaşlık bilgisi dersi mahiyetinde olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi yerine; Temel Dini Bilgiler dersinin zorunlu ders kabul edilmesi ve Üniversite sınavlarında soruların bu dersten sorulması dini bilgiler adına daha doğru olacaktır. Kadrosu 1. Derece olan tüm öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olmalıdır. Milyonlarca memurun daha Temmuz ayı zamlarını almadan, zamdan daha fazlası ceplerinden uçup gidecek. Gelir vergisi matrahının 2016 yılı için 12 bin 600 TL olarak belirlenmesi nedeniyle Nisan'dan itibaren memurların büyük bir bölümü yüzde 20'lik vergi dilimine girecek. Bu adaletsiz uygulamaya çözüm bulunmalıdır. Kamu kesiminde kılık kıyafet serbestisi gelmelidir. Öğretmenlerimize ödenen nöbet ücreti okul idarecilerine de ödenmelidir” açıklamalarında bulunuldu.