. Lara Kolejli olmak isteyen 2500 öğrenci günler öncesinden sınav için başvuruda bulundu. Nevşehir’de bulunan 4.5.6. sınıf öğrencilerine yönelik olarak  gerçekleştirilen sınavın kontenjanı yoğun ilgi ve başvuru nedeniyle günler öncesinden doldu. Cumatesi ve pazar günü yedi seansta gerçekleştirilen sınav  büyük bir heyecanla sona erdi. Öğrenciler Lara  Kolejli olmak için sınava girerken, anne babalar da okulun çevresinde sınavın sona ermesini bekleyerek, çocukları ile aynı heyecanı yaşadılar. Okul bahçesinde bekleyen velilere çay servisi yapılırken, havanın rüzgarlı olduğu zamanlarda da velilere sinema gösterimi yapıldı. Sınava giren tüm öğrencilere kalem ve silgi hediye edildi.

Sınava öğrencisini getiren velilerden Ahmet Işıksaçan “Hem çocuklarımız için ücretsiz bir sınav yaptılar hem de sınav için bekleyen bizleri unutmadılar. Sınava getirdiğimiz öğrencilere güler yüzlü davranmaları ve bizleri strese sokmadan sınavı gerçekleştirmeleri takdire değer. Öğrencileri ve bizleri rahatlatan sınav uygulamalarını son derece farklı buldum. Lara Koleji yetkililerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyor bu tip sınavların devamını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İki gün boyunca gerçekleştirilen sınav sonuçlarını sınavdan 1 saat sonra velilere sms ile bildirdiklerini söyleyen okul müdürü Ulaş İnönü  “Sınavımızın kontenjanı günler öncesinden doldu. Ancak biz okulumuza gelen hiçbir öğrenciyi geri çevirmedik. Bu yıl Nevşehir’de ilkleri gerçekleştiriyoruz. Öncelikle sınav başvurularını internetten aldık ve sınav bitiminden 1 saat sonra sınav sonuçlarını açıklayarak bir ilki gerçekleştirdik. Ayrıca bu yıl okulumuza kayıt yaptıran tüm öğrencilere tablet pc vereceğiz. Sınavda başarılı olan çocuklarımıza burs imkanı tanıyacağız. Lara Koleji Bursluluk Sınavımıza gösterilen ilgi nedeniyle sevgili çocuklara ve Nevşehirli anne ve babalara teşekkürlerimi sunuyorum ’’ diye konuştu.