Genç Yazarlar Öykü yarışmasına katılan 9. sınıf öğrencisi mülteci çocukları konu alan öyküsü ile Türkiye birinciliği kazandı.
Nevşehir Altınyıldız Koleji Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Aleyna Alan genç yazarlar öykü yarışmasında mülteci çocukları konu alan “Cennet Çocuklar İçin” konulu öyküsü ile Türkiye birincisi oldu. Kazandığı para ödülünü mülteci çocuklarına bağışlayan Alan, yazısını yazarken en çok Aylan bebekten etkilendiğini söyledi. Alan, “Hikayemin adı Cennet Çocuklar için.
Bu hikayede mülteci bir çocuğun ailesinden ve hayattan nasıl koparılmak istediğini anlattım. Benim yazdıklarım onların yaşadıklarının yarısı bile etmez belki. Ama elimden geldiğince onların yerine kendimi koymaya çalıştım. Ve bu hikayeyi yazdım. Bu hikayeyi yazarken kendimi onların yerine koydum. Ve gerçekten ne kadar korktuklarını, hayallerini ve ulaşamadıkları hedeflerini düşündüm.
Belki de bunları birazcık olsun hayal edebilmişimdir ki tahmin edebilmişimdir ki bu hikaye sevilmiş. Söylediklerim hiçbir zaman onlar için yeterli olmayacaktır. Çünkü yaşadıkları şeyler asla cümleler ile ifade edebilecek şekilde kolay değil. Bu yazıyı yazarken en çok ben Aylan bebek etkiledi. Ama orada Aylan bebek gibi bir çok Aylan bebek vardı.
Bu hikayeyi aslında birinci olacağını düşünerek yazmadım. Birinci olması beni çok mutlu etti. Çünkü bir emek verdim ve bu emeğin karşılığını almak, okulumu temsil etmek bana çok büyük onur verdi. Bu aldığım belli bir miktar para ödülü var. Ben bu ödülü mülteci çocuklara bağışlamayı düşünüyorum. Umarım elimden geleni yapabilmişimdir elimden bu geliyor çünkü” diye konuştu.