Hayat Boyu Öğrenme alışkanlığı kazanımını destekleyen ve dünyanın çeşitli kentlerinde yıllardır başarı ile uygulanmakta olan öğrenme şenlikleri Nevşehir'de bugün başladı.
Nevşehir Merkezdeki okulların öğrencileri Borsa kavşağından başladıkları şenlik yürüyüşünü Hükümet konağında son verdiler.
            Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen Nevşehir Öğrenme Şenlikleri, Vali Yardımcısı Ahmet SOLEY, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, kurum müdürleri, belediye başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.    Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Nevşehir’in geleceği açısından düzenlenen “Öğrenme Şenliği”nin önemini vurgulayarak, beşikten mezara kadar devam eden öğrenme süreçlerinin nasıl gerçekleştiğinin sergilenmesi adına “Öğrenme Şenlikleri”nin düzenlendiğini belirtti. 
            Vali Vekili Ahmet SOLEY ise sergilenen çalışmaları çok başarılı bulduğunu ifade ederek öğrenme şenlikleri etkinliğinin hayırlı olması temennisinde bulunarak sergide emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.