NEVŞEHİR(MHA) Milli Eğitim bakanlığının eğitimcilere getirdiği kılık kıyafet serbestisi öğrenciler için geçerli değil. Bunun çarpıcı örneklerine ilimizde de rastlamak mümkün.

Özellikle kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle öğretmenler yıllardır özlem duydukları bir ortama kavuşurken, öğrenciler aynı ferahlığı yaşayamıyor. Başörtüsü konusunda bazı okullarda oldukça farklı uygulamalar dikkat çekiyor.

Konuyu değerlendiren Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, eğitimcilerin kavuştuğu kılık kıyafet özgürlüğünden öğrenciler için bahsetmenin özellikle bazı okullarda mümkün olmadığını, bu durumun kendilerini de üzdüğünü dile getirdi.

Bazı okullarda idarecilerin inatla Kılık kıyafet yönetmeliğinde getirilen yeni değişimi kabullenmek istemediğini ve bu konuda ciddi sıkıntılar yaşandığını söyleyen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, “ Eğitimciler olarak kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle büyük bir rahata kavuştuk. Ancak özellikle ilimizdeki bazı okullarımızda öğrencilerimiz için aynı durumdan bahsetmek mümkün değil. Başörtüsü konusunda bazı okul idarecilerimizin gösterdiği anlaşılmaz tavrın bir an önce son bulmasını istiyoruz. Öğretmenlere getirilen bu ferahlığın öğrenciler içinde geçerli hale getirilmesini ve kılık kıyafet yönetmeliğinin bu yönde düzenlenmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.