Karneler Yarın Alınıyor, Yaz Tatili Başlıyor...! 

Yarın Öğrenciler İçin Karne Günü.... 2013-2014 eğitim-öğretim yılının son zili yarın çalacak. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki yaklaşık 17.5 milyon öğrenci karne alacak ve yaz tatiline girecek.

Yeni eğitim-öğretim yılı ise 15 Eylül 2014'te başlayacak ve 23 Ocak 2015'te ara tatile girilecek. 9 Şubat 2015'te yeniden ders başı yapacak olan öğrenciler, 12 Haziran 2015'te de eğitim-öğretim yılını tamamlayacak.

-VELİLERE KARNE UYARISI-

Karne günü yaklaşırken uzmanlardan da velilere yönelik uyarılar geliyor. Öğrencilerin düşük karne notlarında, velilerin davranışlarının büyük payı olduğunu söyleyen uzmanlar, aşağılayıcı tavır ve davranışların, çocuk üzerinde olumsuz etkiye neden olacağını belirtiyor. Düşük karne notu alan öğrencilerin velilerinin çocuklarına yaklaşımı onların derslerden tamamen soğumalarına bile neden olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocuğun öz değer algısının, başarıya verdiği anlamın velilerin çocuklarına yaklaşım modeliyle şekillendiğini, çocuğun karne notu düşükse bu sonuçtaki sorumluluğun velilerce kabul edilmesi gerektiğini kaydediyor. Uzmanlar ayrıca, her türlü sonuç karşısında velilerce çocuklara "koşulsuz sevginin" gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.