Nevşehir de 2016-17 eğitim öğretim yılı, yarın başlıyor. 

Nevşehir de 2016-17 eğitim öğretim yılı, ilköğretim ve liseler olmak üzere il genelinde 55 bin 950 öğrenci Haziran ayına kadar devam edecek yeni eğitim öğretim yılına yarın başlayacak.

Edinilen bilgilere göre, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılında Nevşehir’de okul öncesi eğitimde 5 bin 408 öğrenci, temel eğitim de 35 bin 54 öğrenci, ortaöğretim de 15 bin 488 öğrenci olmak üzere il genelinde 55 bin 950 öğrenci ders başı yapacak. Ayrıca Nevşehir’de 3 bin 680 öğretmenin görev yapacağı öğrenildi.

MEB akademik takvim

2016-2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül 2016´da başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Hazırlanan 2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.

2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.


Ve Okullar açılırken, öğrencilere tavsiyeler...

*Öncelikle, “okula niçin geldiğinizi” bilmelisiniz.
*Bu kurumlar, toplu yaşanılan birer eğitim, öğretim yuvalarıdır.
*Kurallara uymayı öğretmektedir ve eğiterek hayata hazırlamaktadır.
*Dolayısıyla, ideal insan yetiştiren birer fabrika olduklarının bilincinde olmalısınız.
*Öncelikle yaptığınız işi (öğrenciliği) sevmelisiniz.
*Okula severek, isteyerek gelmelisiniz (koşarak, coşarak da demek isterim).
*Bayrak törenine mutlaka katılmalısınız. İstiklal Marşı'mızı gururla söylemelisiniz. Yazılış amacına saygınızı ifade ederek milli ruhu yaşamalısınız.
*Sosyal faaliyetler çok önemlidir. Kişiliğinizin oluşması, davranışlarınızın olgunlaşması, yeteneklerinizin ortaya çıkması gibi pek çok faydasının olduğunu bilmelisiniz.
*Meslek seçimi evlilik gibidir. Bir ömür boyu birlikte olacağınızı düşünerek istediğiniz, seveceğiniz, mutlu olacağınız mesleği seçmelisiniz.
*İlginizi, bilginizi, yeteneğinizi bilerek tercihlerinizi bu yönde yapmalısınız.
*Hayat, yazılı sınavlarda not almaktan, 4 şıktan doğru olanı bulmaktan ibaret değildir.
*Yazılı sınavlarda “kopya çekmek” öğrenciliğin fıtratında vardır derler ama çok yanlış bir anlayıştır. Çünkü hak etmediğiniz bir şeyi elde etmek isterken başkalarının hakkını yemiş olmaktasınız.
*Sınavlar ve notlar, öğrendiklerinizin ölçülmesidir.
*Bildikleriniz ve eksikleriniz konusunda kendinizi sınamaktan ibaret olduğunu anlamalısınız.
*Kaliteli eğitim almanın ve başarılı olmanın, öncelikle sizin elinizde olduğunu bilmelisiniz.
*İdeal bir eğitim için huzurlu, rahat bir ortam, rekabet ve disiplin gereklidir.
*Huzur ve rahatlık için, evinize yakın olan okulu tercih etmenizi tavsiye ederim.
*Kendinizle, çevrenizle barışık olmalısınız. Agresif davranışlar içerisinde olmamalısınız.
*Öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza saygı ve sevgiyi ihmal etmemelisiniz.
*Rekabet, başarı ve kalite için yarışmaktır. Eksikleriniz konusunda kendinizle, daha iyi olmak için arkadaşlarınızla, daha üstün olmak için sınıflar ve okullar arasında rekabet içerisindeolmalısınız.
*Disiplin konusu, öğrenciler arasında yanlış anlaşılmaktadır.
*Cezalandırmak şeklinde düşünmemek gerekir.
*Tertipli, düzenli olmaktır, kurallara uymaktır.
*Eğitimde yeri olmayan olumsuz davranışların, olumlu hale dönüşmesini sağlamaktır.
*Otokontrol ile başta kendinize, ailenize, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza, okula ve araçlara zarar verilmemesi gerektiğini kavramanızdır.
*Otorite sağlamak farklı şekillerde olabilir. Korkulana değil, ilgi ve sevgi gösteren öğretmene saygı duymanızdan hareketle, hiçbir öğretmenin sizin kötülüğünüzü istemeyeceğini bilmenizi isterim.
*Çağımızın gereği olarak teknolojinin imkânlarından faydalanmanız gerektiğini anlarım ancak sınıflardaki “eğitim amaçlı tabletlerin”, ders esnasında, oyun amacıyla kullanılmasının da doğru olmadığını söylemek isterim.
*Zamanın kıymetini bilin, boşa harcamayın. İleride “keşke”li pişmanlıkları yaşamamalısınız.
*Kitap okumayı sevmelisiniz ve okumayı alışkanlık haline getirmelisiniz.
*Parmaklarınızı telefonun tuşlarından kurtarıp kitap sayfalarını çevirmek için de kullanmalısınız.
*Yaşayışınızı, zamanınızı planlamalısınız. Eğlenmeye, dinlenmeye de zaman ayırmalısınız.
*Derslerinize planlı çalışmalısınız. Şöyle ki; 1) Ders, sınıfta öğrenilir. Dikkatli dinleyin ve notlar alın. Anlamadıklarınızı mutlaka sorun. 2) Akşam eve gidip dinlendikten sonra, “bugün neler öğrendim” diye kendinizi kontrol edin. 3) Yarınki derslere ön hazırlık için göz atın, ödevlerinizi yapın, araştırın kaynaklardan faydalanın.
Bütün bunların, sizlerin geleceği için çok önemli eğitim unsurları olduğunu unutmayın.