Nevşehir Belediyesi’nin çevre bilincinin daha etkin şekilde artırılması ve  bu konumda  farkındalık oluşturulması için yürüttüğü çalışmalar kapsamında okullarda eğitimlere devam ediliyor.

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında öğrencilere çevre bilinci aşılanmaya çalışılıyor.

Nevşehir’de ambalaj atıklarının, atık pillerin ve bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanmasını teşvik etmek için eğitimin oldukça önemli olduğu düşüncesinden hareket eden Nevşehir Belediyesi’nin çevre mühendisleri okullarda eğitim çalışmalarını sürdürüyorlar.

Son olarak  Özel Altınyıldız İlkokulunda düzenlenen eğitim çalışmalarına öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

 Nevşehir Belediyesi çevre mühendisleri tarafından verilen eğitimde çevrenin insan hayatında taşıdığı önem vurgulanıyor ve öğrencilerden çevre konusunda daha duyarlı davranış içerisinde olmaları çeşitli örneklerle aktarılıyor.

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğünün  Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği ile işbirliği içerisinde hazırlanan eğitimler ve ortak çalışmalar önümüzdeki günlerde de devam edecek.