FİB HABER İmtiyaz Sahibi Fikret ÇAPACI’ya  çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar dileyen Seyrani İPEK, okul ve uygulama oteli ile ilgili de bilgi verdi.
 
Otelcilik ve turizm eğitiminin Nevşehir’deki köklü ve tek eğitim kurumu olan Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi)
1987-1988 Eğitim-Öğretim yılında Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi’nin ek binasında “Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi” adıyla eğitim öğretim faaliyetlerine başladığını;  
1989-1990 Eğitim Öğretim yılında Anadolu kapsamına alınarak 1997 yılına kadar Ticaret Meslek Lisesi ek binasında hizmet verdiğini, ifade etti.
 
Okulun, 1997 yılında şu anda hizmet verdiği kendi binasına taşındığını,  2001 yılından bu yana da pansiyonlu bir okul olarak hizmet verdiğini ifade eden Okul Müdürü Seyrani İPEK,  okullarında 17 derslik, 5 uygulama atölyesi, 1 kütüphane, 1 pansiyon mutfağı, 1 yemekhane, 1 konferans salonu mevcut olduğunu belirtti.
 
KAPADOKYA UYGULAMA OTELİ
Ayrıca 72 yatak kapasiteli uygulama otelinde misafirlerine hizmet verdiklerini belirten Seyrani İPEK; idareci, öğretmen, usta öğretici ve öğrencilerle yiyecek içecek hizmetleri ve konaklama hizmetlerinde kaliteli hizmet verdiklerini; nezih, sakin ve temiz bir ortamda misafirlerini ağırladıklarını ifade etti.
Nevşehir Kapadokya Uygulama oteline resmi ve özel tüm misafirlerin kabul edildiğini belirten İPEK, fiyatlarının da oda+kahvaltı 40 TL olduğunu; YP fiyatlarının 55 TL, TP fiyatlarının ise 70 TL olduğunu söyledi.
 
TURİZM VE OTELCİLİK EĞİTİMİ ALMAK İSTEYENLERİN ADRESİ NEVŞEHİR KAPADOKYA M.T.A.L.
 
TEOG sınav sonuçlarına göre öğrenci alan bir okul olduklarını belirten Seyrani İPEK, tercih yapacak öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Turizm ve otelcilik sektöründe nitelikli ara eleman olarak çalışmak isteyenlerle, bu sektörde üst eğitim almak isteyen öğrenciler için Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin büyük bir imkan olduğunu ifade eden Seyrani İPEK, uygulama atölyelerinde öğrencilerin birebir yaparak ve yaşayarak modüler eğitim alma imkanı olduğunu; okuldayken para kazanma fırsatı olduğunu, işletmelere gönderildiklerinde sigortalarının yatırıldığını ve asgari ücretin belli bir oranında ücret aldıklarını belirtti.
 
ALAN VE DALLAR
Okullarında iki alan ve dört dal olduğunu ifade eden İPEK; Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında Mutfak ve Servis dallarının; Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanında Ön Büro ve Servis dallarının mevcut olduğunu ve modüler eğitim verdiklerini belirtti.

OKURKEN MAAŞ ALMAK İSTEMEZ MİSİNİZ?
Uygulama otelinde öğrencilere hafta içi ve hafta sonu çalışma fırsatı verdiklerini; hafta sonu çalışan öğrencilere bu yıl için 25 TL ücret verdiklerini; bir öğrencinin aylık ortalama 500-600 TL kazanarak ailesine büyük destek olduğunu; Lise tercihi yapacak öğrencilerin bu avantajları da dikkate alarak tercih yapmalarının faydalarına olacağını belirten Seyrani İPEK, tüm öğrencilere tercih dönemlerinde yardımcı olacaklarını; okulları hakkında daha geniş bilgi almak isteyenlerin şahsen okulu ziyaret edebilecekleri gibi www.nevsehirotml.meb.k12.tr adresini de ziyaret etmelerini istedi.
 
Yanlış tercih 1 yıl,
Yanlış okul 4 yıl,
Yanlış Meslek 40 yıl kaybettirir diyen Okul Müdürü Seyrani İPEK, öğrencilerin mutlaka velileri nezaretinde rehber öğretmen, okul müdürü ve diğer ilgililerle birlikte tercihlerini yapmalarını; kendi istedikleri ve en çok başarılı ve mutlu olabilecekleri okulları seçmelerini öneriyorum, dedi.
 
TERCİH KODU: 42589
OKUL ADI   : KAPADOKYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ