Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda 28 Şubat Çarşamba günü saat 15.30’da ‘28 Şubat Darbesi’ konulu konferans verilecektir.

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu ve Sosyolog Nurhayat Kızılkan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde ‘28 Şubat Darbesi’ konulu konferans verecekler.

Bülent ORAKOĞLU​ Kimdir?
1950 yılında, Eskişehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir?de tamamladıktan sonra Ankara Polis Kolejini bitirdi. 1971 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Sırasıyla İstanbul Toplum Zabıta Müdürlüğünde komiserlik, Diyarbakır-Bismil Emniyet Amir Vekilliği, Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Çanakkale-Gelibolu Emniyet Müdürlüğü, Çanakkale İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Hatay İstihbarat ve Terörle Mücadele Müdürlüğü, İstanbul İstihbarat Müdürlüğü, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü, Niğde İl Emniyet Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1997 yılında, casusluk ve vatan hainliği suçlamasıyla tutuklandı. Mamak Askerî Cezaevine kapatıldı. 56 gün hapis yattıktan sonra beraat etti. Çalıştığı illerde kendisine terörle mücadele alanında İçişleri Bakanlığı ve valiliklerce birçok takdirname verildi. 
Evli ve üç çocuk babası olan Orakoğlu halen yazar ve tv yorumculuğu yapmaktadır.