Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tesislerinin temel atma, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katılmak üzere havayoluyla Nevşehir'e geldi.
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve protokol üyeleri tarafından karşılanan ve Nevşehir Valiliği önünde oluşturulan platformda düzenlenen temel atma ile sertifika dağıtım törenine katılan Eroğlu, tören sonunda NEVÜ’yü ziyaret etti.  Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Genel Sekreter ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Nihat Çavuşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı ve Personel Daire Başkanı Mehmet Şükrü Velioğlu ve personel tarafından karşılanan Bakan Eroğlu'nun ziyaretlerinde kendilerine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve protokol üyeleri eşlik etti.  
Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan  Rektör Bağlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  üniversitenin fiziki yapısı, bölüm, program ve öğrenci ile personel sayısı başta olmak üzere kampüs içerisinde gerçekleştirilen ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bağlı ayrıca üniversitenin sulama suyu ihtiyacını dile getirerek, kendilerinden destek beklediklerini ifade etti.
Bakanlık olarak Nevşehir'e büyük önem verdiklerini yenileyen ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin sulama suyu ihtiyacının karşılanarak daha yeşil bir üniversitesi olması için destek vereceklerini söyleyen Bakan Eroğlu, Bağlı ile bir süre görüştü.
Üniversite Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazan Bakan Eroğlu'na ziyaretlerinin sonunda Rektör  Bağlı tarafından plaket takdiminde bulunuldu.
Bakan Eroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından NEVÜTafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesislerinde verilen 'Vefa İftarı'na katıldı.