Uygulama, 9.12.2018 Pazar günü 14:00 – 16:00 saatleri arasında Üniversitemiz Akademik ve İdari Personellerimizin 12-15 yaş arası çocukları ile 3. Sınıf fen bilgisi öğretmen adaylarının katkılarıyla gerçekleştirildi.

Öğrenciler yıkıcı doğa olaylarından olan depremin etkilerinden en az hasarla korunmak için alınması gerekli tedbirler üzerinde düşündüler. Daha sonra öğrencilerden kendilerine sunulan gerçek yaşam problemine ‘bir mühendis gibi’ düşünerek çözüm getirmeleri istendi.

Öğrenciler “depreme dayanıklı binalar tasarlama-test etme” görevinde grup çalışması yaparak işbirliği içerisinde çalıştılar. Kendilerine verilen süre içerisinde Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) disiplinlerine ilişkin bilgi ve becerilerinientegre ederek bir bina tasarlamışlardır. Tasarladıkları binaları sarsıntı masasında test ederek tasarımlarının başarılı ve başarısız yönlerini gördüler. Bu süreçte öğrencilerin eleştirel düşünme, yaratıcılık gibi becerilerini kullanma ve geliştirmelerine katkı sağlandı.

Öğrenciler etkinlik sonunda eğitim uygulamalarından keyif aldıklarını, öğretmen adayları ise okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması öncesinde öğrencilerle tanışma ve STEM eğitimi uygulamalarını sahada deneyimleme fırsatına ulaştıklarını belirttiler.