Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin heyecanla beklenen yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, yeni ve hızla gelişen bir üniversite olarak başarılı ve tercih edilir bir üniversite olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’dan Teşekkür Mesajı
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında NEVÜ’yü tercih eden öğrencilere teşekkür etti.
Rektör Bağlı yayınladığı teşekkür mesajında “Sevgili Öğrenciler; öncelikle ÖSYS ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşerek göstermiş olduğunuz başarı dolayısıyla sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum.
Değerli öğrenciler; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini seçerek hayatınızda yepyeni ufuklara ve güzel bir geleceğe adım attınız. Sizler yakın gelecekte toplumun önemli yapıtaşlarını oluşturacaksınız ve bizler de siz öğrencilerimizi değerlerine bağlı, özgür düşünen, tefekkür sahibi, öğrenimini gördüğü ilmin ehli bireyler olarak yetiştirmek için tüm bilgi birikimimizi ve üniversitemizin bütün imkanlarını seferber edeceğiz.
Kariyerinizin bu önemli dönüm noktasında Kapadokya’nın eşsiz güzelliği ve derin tarihinin tezahürü olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, “Aradığınızı Bulmanızı” diliyoruz.  Üniversitemize Hoşgeldiniz” dedi.
NEVÜ’den Öğrencilere Kayıt Uyarısı
ÖSYS sonuçlarına göre NEVÜ’yü tercih eden öğrenciler kayıtlarını,  11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında “https://www.turkiye.gov.tr” adresinden erişilen e-Devlet anakapısı üzerinden, şahsen gelmelerine gerek kalmadan ve belge getirmeden yapabilecekler.
11-16 Ağustos 2017 tarihlerinde e-Devlet üzerinden kayıt yapmayan adayların kayıt yapabilmeleri için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Damat İbrahim Paşa Yerleşkesinde 14 - 18 Ağustos tarihleri arasında şahsen veya kanuni temsilcileri (noter onaylı vekaletname) aracılığı ile kayıt yaptırmaları gerekiyor. 
Şahsen Kayıt Yapılması Zorunlu Olan Programlar
Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, Avanos Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programını tercih eden öğrencilerin şahsen istenilen belgeler ile birlikte kayıt yaptırmaları gerekiyor. Şahsen kayıt yapılması zorunlu bu programlar için kayıt tarihleri ise 14-18 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Kayıtlarla ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler https://www.nevsehir.edu.tr/tr/14420 adresinden ulaşabilirler.