Nevşehir’in bilinmeyen tarihine ışık tutarak, gelecek nesillere aktaracak nitelikteki kitap Nevşehir Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ortaklığında hazırlandı.
Kentin kültür envanterine giren başlıca eserler arasında yerini alan Yaşanmış Nevşehir Hikayeleri, Özdem’in kaleme aldığı sekizinci kitap olarak okuyucuyla buluşuyor.
14 yıl devlet 11 yıl özel dershanelerde Türkçe öğretmenliğinin yanı sıra yerel televizyonlarda yöneticilik ve program yapımcılığı görevinde bulunan Özdem, çeşitli gazete ve mecmualarda da makale yazarlığı yaptı.
1999 yılından beri Kapadokya coğrafyasının önemli bir olgusu olan Karamanlı Ortodokslar üzerine araştırmalar yapan Özdem, Karamanlıca diliyle yazılmış olan birçok eseri de Türkçeye çevirdi.
Özdem, 1996 yılında Şiirlerin Adı Yok, Biz Vatanımıza Hasret Öldük Yavrularım, 1913 Nevşehir Salnamesi, Nevşehir Mektepleri, Dört Hikaye, Anılarda Nevşehir, Anne N’olur Artık Ağlama adlı eserlerini okuyucularına sundu.
Özdem’in Nevşehir’de yaşanmış hikayeleri kaleme aldığı son kitabı olan Yaşanmış Nevşehir Hikayeleri, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilir. Anne N’olur Artık Ağlama kitabı ise seçkin kitapçılar ve sanal kitap platformlarından temin edilebilir.