NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, 3. Dönem Toplu Sözleşme Sürecinde yaşanan gelişmeleri, sunulan teklife karşılık Memur-Sen’in ortaya koyduğu tepkiyi ve Memur-Sen’in masaya sunduğu teklifleri değerlendirdi.

 Masanın Muhatabı Biziz

Toplu sözleşme masasına getirdikleri tekliflerin sadece Memur-Sen üyelerinin değil tüm kamu çalışanlarının beklentisi olduğunu söyleyen Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Özdemir, “Kamu İşveren Heyetinin yaptığı zam teklifi kabul edilemez” bulduklarının altını çizen Yalçın, “Kamu İşveren Heyeti, teklifini revize ederek masaya gelmelidir. 11 Hizmet Kolunda Yetkiliyiz, masanın muhatabı da biziz. Kamu Görevlileri adına mücadele ediyoruz. Masaya sunduğumuz teklifler sadece üyelerimizin değil, kamu görevlilerinin tamamının talebidir. Biz hakkımız olanı istiyor, yeni bir teklif bekliyoruz” dedi.

KESK ve KAMU-SEN masaya yapıştı

Özdemir, Kamu İşveren Heyetinin yaptığı zam teklifine Memur-Sen olarak hep birlikte tepki gösterdiklerini, zam teklifinden sonra ayağa kalkıp, salonu terk ettiklerini hatırlatarak, “Yetkili sendika Memur-Sen’dir. Diğer konfederasyonların masada hiçbir hizmet kolunda şu an yetkisi yok. Yasanın bu anlamdaki düzenlemesindeki defodan kaynaklı olarak masadalar. Teklif geldiğinde, ‘Bizim için bu toplantı bitmiştir’ diyerek tepkimizi ortaya koyduk ve hep beraber ayağa kalktık. KESK ve Kamu-Sen biz masadan kalktığımızda masada kalmamalıydı. Biz yetkiliyiz, onlar seyirci. Teklife gösterdiğimiz tavrı KESK ve Kamu-Sen'de göstermeliydi. Birlikte ayağa kalkmalı ve bir bütünlük içinde görüntü vermeliydik. Ama diğer konfederasyonların başkanlarının ayağa kalkmamasına, masaya yapışmasına şaşırdım. Buradan anlıyoruz ki onların amacı kamu görevlileri için kazanım elde etmek değil, Memur-Sen’e zarar vermek” diye konuştu.

Kamu İşveren Heyetine Çağrı

Kamu İşveren Heyetine çağrıda da bulunan Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, “Bize vereceğiniz para yine küçük esnafa, bakkala, manava yansıyacak. Siz bir sürahi su bırakacaksınız birçok kova su alacaksınız. Ben onun için bu konuda AK Parti Hükümetine sesleniyorum. Bunu yapabilecek kasanın olduğunu, bunu yapabilecek iradenin olduğunu görüyoruz o zaman bunu gerçekleştirelim” ifadelerini kullandı.