Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu programa konuk olan Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in yaptığı skandal açıklama Nevşehir'den de büyük tepki topladı. Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu programa konuk olan Yılmaz Özdil iyice saçmaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için ''bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu.'' dedi.Özdil, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu, ifadelerini kullandı.

Halk TV'de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programına katılan Yılmaz Özdil'in konusu, yaşam tarzları üzerindeki baskılardı.

Yılmaz Özdil: "Özhaseki gibi belediye başkanı seçin bira içebilmek için Kapadokya'ya yada Erciyes’e çıkmak zorunda kalın"

Özdil: "Mehmet Özhaseki gibi belediye başkanı seçin, Mehmet Özhaseki gibi… Ki, alt tarafı patatesin yanında bir tane bira içebilmek için ya Erciyes’e çıkmak zorunda kalın, ya da teee Kapadokya’ya...."

AK Parti iktidarı, İnsanların yaşama biçimine karışıyorlar. Kayseri'de 3 tane üniversite var. Alt tarafı bir bira içmek için Erciyes dağına çıkmak lazım .Yasak... Bir bira... Arabaya binip Kapadokya'ya gitmen lazım yada erciyes'e çıkman lazım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi kendi dünya görüşlerine uymayan vatandaşları anlayamamakla suçlayan Özdil, Erdoğan'ın  bira içmesi halinde Türkiye'nin çok daha güzel olabileceğini söyledi. 

''BİR TANE BİRA İÇMİŞ OLSAYDI...''

Özdil, ''Samimiyetle söylüyorum, bu sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu.'' diye konuştu.

Özdil'in bu skandal açıklamasının ardından Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir Kapadokya bölgesindende sosyal medya hesabına çok sayıda tepki yağdı.

Nevşehirli vatandaşlar,Kapadokya deyince, Avanos, Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Otahisar, Kaymaklı, Mustafapaşa, Peri Bacaları, Yeraltı kentleri, Sıcak hava Balonları ilk akla gelir. Sırf Seçim ve siyaset manasındaki düşüncelerine Kapadokya'yı meze etmesin. Buna hiç bir hakkı yok. Kendisini kınıyoruz dediler.