Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nden yararlanan engelliler, el sanatları eğitimi ile el becerilerini geliştirme imkanı buluyorlar.

Nevşehir’in Kıratlıoğlu Mahallesi’nde geçen yıl  Nevşehir Belediyesi tarafından  engellilerin sosyal hayata uyumunu etkin hale getirmek amacıyla hizmete kazandırılan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nden halen 40 engelli yararlanıyor.

Hafta içi gerçekleştirilen eğitime katılan engelliler gerçekleştirilen bu yöndeki çalışmalara büyük ilgi gösteriyorlar. Bu eğitimler arasında yer alan El Sanatları Eğitimi de, engellilerin ilgilerini daha da artırıyor.

Uzman eğitici nezaretinde gerçekleştirilen el sanatları eğitimine katılan engelliler, keçeden çanta oyuncak peçetelik yapımı, Ebru çalışması, kağıt rölyeften tablo yapımı, kağıt katlama, çanta dikimi, ve sabundan figür çalışması gibi oldukça çeşitli çalışmaya katılıyorlar.

Engellilerin 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde el sanatları eğitiminde yaptıkları eserler, eğitim döneminin bitimine az bir zaman kala sergilenecek.