Nevşehir’de Zihinsel Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında  düzenlenen etkinliğe,  Nevşehir Belediyesi Özel  İnsanlar Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören öğrencilerin mesajı  damga vurdu. Protokol mensuplarının ayakta alkışladığı ‘Kınalı Hasan’ isimli oyun sonunda Özel İnsanlar sahnede açtıkları bayraklarla ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları ile salonu inlettiler.
Nevşehir’de Zihinsel Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi, H. Rasim Uzer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Kapadokya Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından ortaklaşa etkinlik düzenlendi.
Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Milli Eğitim Bakanlığı  Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri  Daire Başkanı  Turgut Bağrıaçık, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ile çok sayıda öğrenci velisi ve öğretmenin katıldığı etkinlikte , çeşitli özel eğitim merkezlerinde öğrenim gören öğrenciler sahnede becerilerini sergilediler.
Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi tarafından sahneye konulan  ve Çanakkale Savaşlarının unutulmaz isimlerinden Kınalı Hasan’ın hayatından çeşitli bölümleri , öğrenciler büyük bir başarı ile sergilediler.
Oyunun son bölümünde ellerine Türk Bayraklarını alarak sahneye çıkan Özel İnsanlar  ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları ile salonu adeta inlettiler, Protokol mensupları Özel İnsanların böylesine anlamlı mesajını ayakta alkışladı.