Akademik başarısı yüksek olan değil, gelir durumu düşük olan teşviklerde bir adım önde olacak. Özel Okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim-öğretim desteği için başvuruların alınmasının ardından tercih işlemi yapacak öğrenciler, 3 Eylül’de ilan edilecek. Öğrenci tercihleri 4-10 Eylül’de alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 11 Eylül’de ilan edilmesinin ardından, 14-21 Eylül’de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Ek yerleştirme sonuçları 22 Eylül’de, ek yerleştirme kayıt işlemleri 22-30 Eylül’de gerçekleştirilecek.
 
230 BİN ÖĞRENCİ ALACAK
230 bin öğrenciye, 2015-2016 eğitim- öğretim yılında geçerli olmak üzere eğitim ve öğretim desteği verilecek. Okul öncesinde 20 bin, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 50’şer bin, temel lise ve diğer lise düzeyindeki okullarda 110 bin öğrenci eğitim-öğretim desteğinden yararlanacak. Okul öncesi için 2 bin 680 TL, ilkokul için 3 bin 220 TL, ortaokul ve lise için 3 bin 750 TL, temel liseler için ise 3 bin 220 TL teşvik verilecek. Başvurular e-okul üzerinden ve okullara yapılabilecek.
 
ÖLÇÜTLER DEĞİŞTİ
MEB, bu yıl teşvik alacaklar için şu yeni ölçütleri belirledi:
Teşvikten yararlanacak öğrencilerin belirlenmesinde akademik başarının toplam puanlamaya etkisi yüzde 50’den yüzde 26’ya düşürüldü. 
Ailenin toplam gelirinin genel puanlamada oranı yüzde 10’dan 34’e çıkarıldı. 
MEB personelinin çocuklarına öncelik verilecek. Anne veya babası MEB’de çalışan çocuklara ek 70 puan verilecek. 
Teşvikten yararlanan öğrenciler eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları halinde teşvik hakkını kaybedecek. 
Yüzde 51’e kadar burslu okuyan öğrenciler de teşvik için başvurabilecek.