Öğrenci velilerinin de büyük ilgi gösterdiği tören saat 20:00'de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Mezunuiyet törenine Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli,İlçe Garnizon Komutanı Kazım Bal, Okul Aile Birliği Başkanı Nuri Özkan,Okul Müdürü Veli Sağır,Öğretmenler,Öğrenci ve kalabalık bir Veli grubu katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Özkonak Hacı Halil Türkkan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Veli Sağır konuşmasında bu güzel günde kendilerini yalnız bırakmayan tüm misafirlere teşekkür etti.

Sağır özellikle Soma da kaybettiğimiz 301 maden şehidimiz dolayısıyla bugün kendimize Okulumuza yakaşır bir uslup ve edep dahili çerçevesinde bir program hazırlayarak Öğrencilerimiz için mezuniyet programı gerçekleştirdik dedi.

Okul Müdürü Veli Sağır,öncelikle bu yıl başarıyla mezun olan tüm öğrecilerimiz ve onları yetiştiren Ailelerine, Okulumuza her zaman Destekleriyle kayıtsız kalmayan Özkonak Belediye Başkanımız Sayın İlker Yürekli ve Okul Aile Birliği Başkanımız Nuri Özkan beylere, Bu programın Organizasyon'unu gerçekleştiren FİB Ajans Organizasyon Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal'a, Tüm mesai arkadaşlarım Öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum dedi...

Daha sonra Okul Aile Birliği Başkanı Nuri Özkan tarafından Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli ye, Eğitime yaptığı Destek ve katkıları sebebiyle plaket takdiminin ardından okul tanıtım slaytı izlendi.

Slayt bitiminde Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin Eğitim ve öğretimin önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, Nevşehir geneli Eğitim çıtasının yükselmesinde ki Başarısında Özkonak Hacı Halil Türkkan Anadolu Öğretmen Lisesi 'nin Nevşehir ve bölgenin gözde Okul olduğunu belirten sözleri büyük alkış topladı.

Programın devamında programın atmosferine uygun müzik ve slayt eşliğinde okunan şiirler misafirlere duygulu anlar yaşattı.
           Yine Özkonak Hacı Halil Türkkan Anadolu Öğretmen Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından sahnelenen, tiyatro oyunu büyük alkış topladı. 
       

Protokol ve Okul İdaresi Öğretmenleri tarafından mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Diploma törenin ardından havai fişek gösterileri ve FİB Haber.com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı nın başarılı sunumlarıyla coşkulu bir şekilde keplerini havaya fırlatan öğrenciler alkışlarla uğurlandı.